Unitas’30 MO15 wint districtskampioenschappen zuid 1!

20 januari 2020

Het districtstoernooi in Boxtel is voor het district Zuid I de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap dat later dit jaar eveneens in Boxtel word gehouden. De nrs. 1 en 2 kunnen hier de felbegeerde NK-tickets verdienen.

Het deelnemersveld bestond uit Zeelandia Middelburg, Kadoelen, Bergeijk, Theole en gastheer Boxtel.


Tijdens het districtstoernooi spelen we een “halve” competitie en een finale ronde. In totaal 6 wedstrijden van 2x11 minuten. Na de openingsceremonie openden we het toernooi tegen Zeelandia Middelburg. We begonnen wat rommeling aan de wedstrijd maar hadden desondanks een licht veld overwicht. We creëerden ook de meeste kansen. Zeelandia Middelburg speelde opportunistisch en hanteerde voornamelijk de “lang bal”. Vanuit een corner was Zeelandia dicht bij een doelpunt maar deze bal werd keurig van de doellijn gehaald. In de 2ehelft lukte het ons om het lichte veld overwicht uit te drukken in een doelpunt en we scoorden we de verdiende 1-0 voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven.
 

In de 2e wedstrijd werd Boxtel relatief eenvoudig met 1-0 verslagen en had de score veel hoger moeten uitvallen als we wat zorgvuldiger waren omgesprongen met de kansen.

De 3e wedstrijd tegen het fysiek sterke Kadoelen eindigde in een 0-0 gelijkspel. Voetballend waren we hier de betere ploeg zonder echt goede kansen te creëren. Een 0-0 eindstand was dan ook wel terecht en hiermee behielden we onze koppositie in de poule.
 

De laatste 2 poule wedstrijden tegen Bergeijk en Theole werden beiden zonder al te veel problemen met 2-0 gewonnen en hiermee plaatsten we ons net zoals verleden jaar voor de finale van het Districtskampioenschap.

In de finale moesten we het opnieuw opnemen tegen Zeelandia Middelburg. Waar we het toernooi wat rommelig openden zijn we gedurende het toernooi veel beter gaan voetballen. Zeelandia Middelburg was in de finale eigenlijk geen partij en we creëerden kans op kans. Toch duurde het tot in de 2e helft voordat we de 1-0 op het score bord wisten te zetten. Het verzet was gebroken en niet veel later lag ook de 2-0 in het net. Het kampioenschap was een feit!

 

Een knappe prestatie van onze meiden die zich nu al voor het 3e jaar op rij succesvol weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap welke dit keer plaatsvindt op 30 mei in Boxtel. Hier kunnen we niets anders dan trots op zijn! We kijken uit naar het NK, waar we wederom ons best gaan doen voor een topklassering!


 
Met het beëindigen van het seizoen is er voor een aantal vrijwilligers binnen Voetbalzaken ook een einde gekomen aan de vaak… Meer >
 
De laatste jaren zijn er al heel wat Unitas´30 jeugdspelers die de stap gemaakt hebben naar een BVO. De jeugdselectie is trots dat… Meer >
 
Op 16 mei 2020 was het dan zover. Eerder hadden we het besluit moeten nemen dat de voetbalquiz in de kantine geen doorgang kon vinden.… Meer >
 
Beste Unitassers, Sinds de bekendmaking van de versoepeling van maatregelen door onze regering, zijn wij aan de slag gegaan om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven