Unitas'30 MO17-2 Nederlands Kampioen Cat. 3!

15 juni 2018

Op zaterdag 2 juni moesten de meiden van de MO17-2 hun ticket voor het Nederlands Kampioenschap gaan verzilveren, ze hadden het ticket gewonnen in St. Michielgestel door op het District Kampioenschap van 27 januari 3e te worden.


We vertrokken om 09.00 uur wederom naar St. Michielsgestel met een complete selectie, Fenne, Sita, Maaike, Odile, Patty, Gamze, Soraya, Jill, Fleur Schonk, Fleur de Kinderen, Isis, Anisah, Dionne, Bo en de geblesseerde Carmen, we hadden ook versterking meegenomen van de MO15-1 en MO15-2, te weten Jasmijn Knoop en Danique van Dieren.
 

Na de openingsceremonie, inclusief het Wilhelmus, mochten we om 11.30 uur gaan beginnen aan een loodzware poule, we waren ingedeeld bij Alliance'22 (afgelopen 2 jaar Nederlands Kampioen), Die Haghe (afgelopen jaar verliezend finalist) en Be Quick Dokkum.

 

De eerste wedstrijd mochten we starten tegen Alliance'22. We verloren deze wedstrijd terecht met 5-0, ze waren een maatje te groot voor ons. Alliance'22 liet goed en verzorgd voetbal zien.

 

De tweede wedstrijd mochten we aantreden tegen Die Haghe. De wedstrijd ging gelijk op, we kregen onze kansen maar verloren desondanks met 3-0. In de laatste minuut van de wedstrijd, verloren we ook nog eens onze keepster Fenne met een pols blessure.

 

De derde en beslissende wedstrijd mochten we gaan aantreden te Be Quick Dokkum en hadden hiervoor onze reserve keepster Bo tussen de palen gezet, deze wedstrijd ging om de plaats 3 of 4 in de poule, eindelijk viel het de goede kant op voor ons en wonnen we deze wedstrijd met 2-0 waardoor we 3e werden in de poule en konden gaan strijden om het Kampioenschap in Cat. 3.

 

In de halve finale troffen we Oliveo, een wedstrijd die gelijk opging en eindigde dan ook in 1-1. De wedstrijd moest hierdoor met de tombola (penalties) beslist moest worden, Dionne, Jill en Fleur de Kinderen waren zeker van hun zaak en maakte ze ook alle 3, Oliveo had de pech dat Bo in de pad stond, zij hield er 1, ontlading was groot voor de meiden, ze gingen naar de finale.

 

In de finale troffen we Graaf Willem II VAC, helaas moest Fleur de Kinderen eerder weg en kon zij de wedstrijd niet meer meedoen. De spanning zat er in bij de meiden en hierdoor kwamen we door wat onnauwkeurigheden met 2-0 achter te staan, Graaf Willem II dacht de buit al binnen te hebben, maar ja, dan kennen ze onze meiden nog niet, de 2e helft ging van start en onze meiden speelden alles of niet, gelukkig betaalde deze inzet zich uit en maakte we in de laatste minuut de bevrijdende 2-2, dus wederom de penalty's, hier melden zich Dionne, Jill en Anisah, ook zij maakte ze weer keurig en niet te pakken voor keepster. Graaf Willem II schoot ook de eerste 2 penalty's onberispelijk in, helaas voor hun en gelukkig voor ons, was de spanning bij de 3e penalty te groot en schoten zij hem bijna letterlijk het bos in.

 

Resultaat van deze dag: Nederland Kampioen Cat. 3 en 2 hele trotse leiders

 

Super trots op de meiden, na een jaar hard werken was dit voor hun de kers op de taart.

Ook gaat natuurlijk een bedankje uit naar alle vaste supporters van de Kanjers.


 
Met het beëindigen van het seizoen is er voor een aantal vrijwilligers binnen Voetbalzaken ook een einde gekomen aan de vaak… Meer >
 
De laatste jaren zijn er al heel wat Unitas´30 jeugdspelers die de stap gemaakt hebben naar een BVO. De jeugdselectie is trots dat… Meer >
 
Op 16 mei 2020 was het dan zover. Eerder hadden we het besluit moeten nemen dat de voetbalquiz in de kantine geen doorgang kon vinden.… Meer >
 
Beste Unitassers, Sinds de bekendmaking van de versoepeling van maatregelen door onze regering, zijn wij aan de slag gegaan om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven