Unitas MO13-1 behaalt knappe 8e plaats op het Nederlands Kampioenschap in Alkmaar!

15 mei 2018

Nadat we ons enkele weken geleden in Brunssum hebben gekroond tot kampioen van Zuid-Nederland mochten we op Hemelvaartsdag aantreden op het heuse algemeen Nederlands Kampioenschap bij gastheer Kolping Boys in Alkmaar.

Op de Nederlands Kampioenschap nemen de beste 16 teams van Nederland het tegen elkaar op met als doel de felbegeerde Nederlandse titel. Er wordt gestreden in 4 poules van 4 teams waarna er finale rondes volgen.

Wij waren ingedeeld bij Lac Frisia uit Leeuwarden, gastheer Kolping Boys uit Alkmaar en Blauw Geel’38 uit Veghel.

Na de prachtige openingsceremonie waarbij het Wilhelmus uit volle borst werd meegezongen speelden we onze eerste wedstrijd tegen Lac Frisia. Omdat een wedstrijd slechts 2x11 minuten duurt is het van groot belang om van af het eerste fluitsignaal “scherp” te zijn en te proberen zo snel mogelijk een doelpunt te maken om vervolgens niets meer weg te geven. Scherp begonnen we zeker! We zetten de fysiek sterke Friezinnen goed onder druk en werden er enkele kansen gecreëerd. Het duurde echter tot in de tweede helft voordat het eerste Leurse doelpunt viel. Chloë schoot van dichtbij hoog in het doel raak! Het was eigenlijk wachten op de tweede Leurse treffer en de schrik was dan ook groot toen één van de Friese speelsters van net over de middellijn met een wilde poging het doel van Muriel onder vuur nam. De bal belandde tot onze grote opluchting op de paal. Uit de tegenaanval ging Isa Rasenberg op rechts goed door en bediende met een lage voorzet Suus die met een “schuiver” de Friese keepster passeerde en de 2-0 eindstand op het scorebord bracht.

In de tweede wedstrijd namen we het op tegen gastheer en hoofdklasser Kolping Boys. Het was een wedstrijd die twee kanten op kon gaan. Het spel golfde dan ook op en neer waarbij wij gedurende de wedstrijd een licht veld overwicht hadden maar waarbij de beste kansen voor Kolping waren. Deze kwamen voornamelijk voort uit een standaard situatie. In de eerste helft was het Mieke die na een corner van Kolping op de lijn nog redding bracht en in de tweede helft was het de lat die wederom na een corner een treffer van Kolping voorkwam. Zelf hadden we 2 goede kansen op een doelpunt maar deze wisten we niet te verzilveren waardoor 0-0 de terechte uitslag was.

Blauw Geel’38 uit Veghel was onze laatste tegenstander in de poule. Om als eerste te eindigen in de poulefase moest er gewonnen worden en het liefst met ruime cijfers omdat het doelsaldo bepalend is bij een gelijk aantal punten. We waren tegen Blauw Geel’38 duidelijk de betere ploeg maar we hadden wat moeite om de kansen die

we creëren te benutten. Halverwege de eerste helft kopte Vera ons vanuit een corner knap op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld maar gescoord werd er niet meer.

Na 2 overwinningen, 1 gelijkspel, 3 doelpunten voor en zonder tegen doelpunt zijn we op doelsaldo als tweede geëindigd achter Kolping Boys. Dit betekend dat we in de finale wedstrijden gaan strijden om plaats 5 t/m 8. Dit was voor ons team wat bestaat uit winnaars op dat moment wel een kleine tegenvaller.

In de finale wedstrijden namen we het op tegen de nr. 2 van poule B: Always Forward uit Hoorn. De teleurstelling was bij ons nog niet helemaal verwerkt en dat was ook terug te zien in ons spel. We speelden slordig en konden aanvallend weinig gevaar stichten. Always Forward wist met een echte “frommel” goal in de tweede helft op een 1-0 voorsprong te komen. De laatste paar minuten speelden we nog “alles of niets” maar dat mocht helaas niet meer baten.

De laatste wedstrijd om plaats 7 en 8 speelden we tegen Jonge Kracht uit Huissen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Jonge Kracht en de spaarzame uitbraken van de ploeg uit Huissen werden vakkundig geneutraliseerd door onze verdediging onder leiding van Isa Gordeijns en Fleur Martens. Ondanks dat we veel sterker waren bleef de bevrijdende treffer helaas uit, eindige de wedstrijd in 0-0 en moesten penalty’s de beslissing brengen wie er 7e of 8e werd. Het werd voor ons de 8e plaats.

We kunnen terugkijken op een prachtige dag waarbij wij hebben laten zien dat we heel goed voetbal kunnen spelen en we ons kunnen meten met de allerbeste teams van Nederland! Hier kunnen we niet anders dan enorm trots op zijn!

Muriël, Sterre, Quinty, Vera, Mieke, Fleur Martens, Isa Gordeijns, Fleur v.d. Linden, Lilly, Sanne, Isa Rasenberg, Sophie, Suus, Chloë en Isa Klaasen gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!!!!

Aanstaande zondag spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen vv Nuenen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van de… Meer >