Projectgroep "Die vrijwilligersjas past ons allemaal": Vrijwilliger aan het woord: Iwan Verburg

29 april 2018
De projectgroep is nieuwsgierig wat onze huidige vrijwilligers vinden van het vrijwilligerswerk dat ze nu doen bij Unitas'30.  Een van de initiatieven van deze groep is met regelmaat een willekeurige vrijwilliger aan het woord laten in de vorm van een kort interview. Iwan Verburg is de tweede vrijwilliger aan het woord.

Wie ben je?
Iwan Verburg, 43 jaar, geboren in Lewedorp (nabij Goes), getrouwd met Joekie, zoontje van 7 Jesper die voetbalt bij de JO9-10 van Unitas en woonachtig op de Leur.

Je bent vrijwilliger bij Unitas’30. Wat doe je precies en hoe lang al?
Ik ben sinds het seizoen 2016/2017 lid bij Unitas als leider van het MP team van mijn zoontje Jesper. Samen met Bart v/d Broek zijn we het eerste jaar als leider ingestapt en het jaar erop als trainer en leider van de JO9-10 doorgegaan. Volgend seizoen 2018/2019 ga ik daarnaast ook aan de slag als jeugdcoördinator voor de JO8 en JO9.

Hoe ben je in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk bij Unitas’30?
De stap van alleen leiden naar leiden en trainen is gekomen door het tekort aan trainers bij deze leeftijdscategorie. Naast de inzet rondom het team van Jesper, ben ik dit seizoen weer begonnen met zelf te voetballen,  bij de 35+ op vrijdagavond. Hierdoor heb ik veel betrokken Unitasers leren kennen. Onlangs ben ik dan ook door Unitas benaderd of ik interesse had om als jeugdcoördinator voor de JO8 en JO9 aan de slag te gaan. 

Kun je kort aangeven waarom je vrijwilligerswerk doet en je niet rustig aan de zijlijn staat?
Ik vind het voetbalspelletje erg leuk en i.v.m. trainingen, zelf voetballen en het begeleiden van het team van Jesper ben ik al regelmatig op de club. Het lijkt me een leuke uitdaging om ook iets actiefs te doen voor de vereniging naast het voetballen en trainen alleen. Langs de lijn hoor je regelmatig via de ouders allerlei zaken dus een mooie uitdaging om er binnen deze functie iets mee te kunnen gaan doen.

Wat vind je van de sfeer bij Unitas’30 en helpt d0at met h0et verrichten van je vrijwilligerswerk?
Ik vind de sfeer bij de club goed en het contact met de andere vrijwilligers en ouders is tot nu toe prettig. Er is bij Unitas altijd wel wat te doen, een heel bedrijvige vereniging. Door de onderlinge goede sfeer verwacht ik dan ook dat je er binnen onze vereniging niet alleen voor staat. Je hebt het gevoel dat je het samen doet en dat is heel belangrijk voor het werk dat je als vrijwilliger doet/gaat doen..

Wat zou je aan andere leden en ouders van leden willen zeggen waarm zij ook vrijwilligerwerk zouden moeten overwegen?
Een vereniging dus ook Unitas is er voor alle leden, maar hier hoort naar mijn mening automatisch bij dat je als lid je verantwoordelijkheid moet pakken door zelf ook iets voor de vereniging te willen doen. Dit kan al door iets kleins als leider van een team, het geven van een uurtje training, maar ook bijvoorbeeld het draaien van een bardienst. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Zonder voldoende vrijwilligers kan ook een club als Unitas niet optimaal functioneren. Het is sowieso een mooie manier om op een informele manier mensen te leren kennen. Daar heb ik zelf ook al veel profijt van gehad.

Heb je nog tips voor de vereniging als het gaat om het werven van vrijwilligers.
Maak het aantrekkelijk om als vrijwilliger bij Unitas aan de slag te zijn, denk bijvoorbeeld aan goede kleding verstrekken of iets doen in gereduceerde contributie voor vrijwilligers. Laat ambassadeurs (leiders, trainers, kantinepersoneel, onderhoud etc.) van de club aan het woord. Unitas is ook een vereniging met leden die al heel lang bij de club verbonden zijn, benader hen ook. Dit zijn vaak leden die zeker iets willen doen voor de vereniging. Pak als verenging snel op als mensen zelf aangeven iets voor de vereniging te willen doen. Laat niets liggen!
Heb je nog tips voor de vereniging als het gaat om het werven van vrijwilligers.

 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, In navolging van de verscherpte maatregelen van de regering en het bericht van de KNVB dat de competities en… Meer >
 
www.unitas30.nl
Ivm sluiting Unitas'30 t/m 31-03-2020 zijn wij helaas genoodzaakt om de paaseitjes actie stop te zetten.  Mocht je al eitjes… Meer >
 

SCHEIDSRECHTERS GEVRAAGD

06 maart 2020
Unitas’30 is op zoek naar nieuwe scheidsrechters, zowel bij de pupillen als bij de junioren en senioren.  Wekelijks worden er… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, Graag willen we jullie aandacht vragen voor ons jubileumjaar. Op 10 mei 2020 bestaat S.C. Unitas’30 90 jaar. Dit… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven