Sc Unitas’30 MO13-1 districtskampioen Zuid I en Zuid II!

02 april 2018

Het districtstoernooi in Brunssum is voor de districten Zuid I en Zuid II de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap en hier zijn dan ook voor de nrs. 1,2 en 3 de felbegeerde NK-tickets te verdienen. Eerder dit jaar ontvingen we vanwege onze goede prestaties in de competitie reeds een “wildcard“ van de organisatie van het NK. We konden het districtstoernooi onbevangen in gaan en was het voor ons een mooie gelegenheid om ons te meten met de beste teams van Zuid-Nederland.

Het sterke deelnemersveld bestond uit “gastheer” sv Langeberg (Brunssum), FC ODA (Weert), Boxtel 1, Boxtel 2, Zeelandia (Middelburg), Blauw Geel’38 (Veghel) en Unitas’30. Tijdens het districtstoernooi spelen we een “halve” competitie. Het zijn dus 6 wedstrijden met een speelduur van 2x10 minuten.

Na de prachtige openingsceremonie inclusief het Wilhelmus waarbij alle teams één voor één werden gepresenteerd kon het toernooi beginnen. Zoals gezegd konden we het toernooi onbevangen in gaan, maar als wij spelen, willen we winnen ook! Gezien de korte speeltijd is het ontzettend belangrijk om elke wedstrijd “scherp” te beginnen, proberen om snel een doelpunt te forceren om vervolgens niets meer weg te geven.

De eerste wedstrijden verliepen geheel volgens plan en achtereenvolgens werden ODA (0-3), Langeberg (3-0) en Boxtel 2 (0-4) op overtuigende wijze en met goed spel verslagen. In de 4e wedstrijd wachtte ons het “stugge” Zeelandia. Misschien een beetje onderschatting van onze kant maar de eerste helft haperde onze anders zo geoliede machine even zodat we met 0-0 gingen rusten. Na de matige eerste helft toonden onze meiden karakter en lieten zien dat er tegen Unitas’30 niets te halen valt. We speelden een versnelling hoger en binnen no-time stonden we dik verdiend met 3-0 voor en was de klus alsnog geklaard.

De vele wedstrijden en de zware grasmat eisten hun tol en de nodige pijntjes werden dan ook gevoeld bij de speelsters. In de 5e ronde stond het sterke Blauw-Geel’38 op het programma. Een ploeg die tot nu toe alleen in Boxtel 1 haar meerdere moest erkennen. In het begin van de eerste helft creëerden wij de beste kansen maar respectievelijk de keepster en de lat voorkwamen een Leurse treffer. Op slag van rust lukte het ons alsnog om een doelpunt te forceren. In de tweede helft ging Blauw-Geel’38 op zoek naar de gelijkmaker en we kwamen wat meer in de verdrukking maar onze sterk spelende verdediging maakte elke aanval van Blauw-Geel onschadelijk waardoor ook de 5e overwinning een feit was.

Als of de organisatie het vooraf helemaal zo bedacht had werd de laatste wedstrijd een echte finale: Boxtel 1 tegen Unitas’30! Ook Boxtel 1 had al haar eerdere wedstrijden gewonnen met overtuigend en fris voetbal. De originele “tune” van de Champions league klonk uit de Limburgse speakers waarbij onze meiden en die van Boxtel 1 zij aan zijn het veld betraden. Nadat de opstellingen van beiden teams door de speaker bekend waren gemaakt kon de wedstrijd beginnen. We starten fel en geconcentreerd. In de beginfase golfde het spel heen en weer waarbij wij de beste kansen kregen. Na 5 minuten spelen kwamen we dan ook terecht op een 1-0 voorsprong en de vreugde was enorm. Daarna trok Boxtel 1 het spel wat meer naar zich toe maar creëerden eigenlijk géén enkele kans waardoor we met een 1-0 voorsprong gingen rusten. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: Boxtel met een licht veldoverwicht maar de beste kansen bleven voor Unitas’30. Halverwege de tweede helft kregen we een unieke kans om de wedstrijd definitief te beslissen. De scheidsrechter floot voor een overtreding in het strafschop gebied van Boxtel. Onze aanvoerder Vera twijfelde géén moment, pakte haar verantwoordelijkheid en nam plaats achter de bal zoals een echte aanvoerder dat hoort te doen. Haar inzet werd echter op vakkundige wijze gepareerd door de Boxtelse keepster. Er waren nog maar een paar minuten te spelen en we moesten geconcentreerd blijven spelen om de 1-0 voorsprong vast te houden. Geheel onverwachts en door een inschattingsfoutje aan onze zijde lag de bal op miraculeuze wijze in het Leurse doel. Kort na de gelijkmaker floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Ondanks ons betere doelsaldo schreven de regelementen voor dat bij een gelijk aantal punten penalty’s de beslissing moeten brengen.

Beide ploegen moesten 3 penaltynemers aanwijzen. Voor ons team waren dat achtereenvolgens Chloë, Sanne en Isa Gordeijns. Aan Muriël de belangrijke taak om de Boxtelse penalty’s te keren. Wij mochten beginnen en Chloë schoot de eerste penalty onberispelijk binnen. Toen was het de buurt aan Boxtel. Muriël nam zelfverzekerd plaats in het doel en stopte de eerste Boxtelse penalty met grote overtuiging! De 2e Leurse penalty was voor Sanne. Ze probeerde met een geplaatst schot de Boxtelse keepster te verschalken maar miste op een haar na de kruising. De 2e Boxtelse penalty werd laag rechts in de hoek geschoten en Muriel was kansloos. De stand was weer volledig in evenwicht. Onze derde penaltynemer was Isa Gordeijns en zij schoot de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen. We stonden 2-1 voor in de penaltyserie en wanneer Boxtel de laatste penalty zou missen, zouden wij kampioen van Zuid-Nederland worden. De spanning was om te snijden. De uitblinkster bij Boxtel 1 was de derde penaltynemer en nam plaats achter de bal. Muriël bleef kalm en liet zich niet van de wijs brengen. De penalty werd genomen, Muriël wachtte tot het laatste moment en met een katachtige reflex haalde ze de bal uit de onderhoek. De overwinning was binnen! Alle speelsters bestormde Muriël en de ontlading was dan ook groot!

Een geweldige ontknoping van een mooi toernooi waar wij alle wedstrijden hebben gewonnen, 15 doelpunten hebben gescoord en slechts 1 tegentreffer hebben geïncasseerd. We hebben de organisatie laten zien dat we onze “wildcard” dubbel en dwars verdiend hebben.

Het was een fantastische ervaring voor de speelsters, begeleiding en natuurlijk ook de trotse ouders. Muriël, Sterre, Isa Gordeijns, Vera, Mieke, Quinty, Lilly, Fleur, Sanne, Suus, Chloë, Isa Rasenberg, Sophie en Isa Klaassen gefeliciteerd met het behalen van het Districtskampioenschap! We kijken uit naar het Nederlands Kampioenschap op Hemelvaartsdag 10 mei in Alkmaar waar we wederom ons best gaan doen voor een topklassering

Aanstaande zondag spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen vv Nuenen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van de… Meer >