Vossenjacht 13 januari 2018

14 januari 2018
www.unitas30.nl

Vandaag was het zover, we gingen niet voetballen maar speuren naar vossen en andere dieren. De spelers en speelsters van de mini pupillen t/m JO11/MO11 waren hiervoor uitgenodigd.Totaal hadden er zich bijna 90 kinderen aangemeld, verdeeld in 16 groepen. Om 09.15u. ging de deur van de kantine open en iedereen kon aan de tafel gaan zitten die voor hun team was geserveerd. Om 09.30u. werden de spelregels van de vossenjacht uitgelegd door de organisatie en hierna kon het spel beginnen!


Eerst moest iedere groep vijf vragen over dieren beantwoorden, waarvan er sommige toch best pittig waren, zoals welk dier kan niet omhoog kijken? of Hoe heet het geluid dat een ezel maakt? Als de vragen goed waren kreeg het betreffende groepje een sleutel van een kleedkamer en daar lag alles wat er nodig was voor de vossenjacht, een routebeschrijving, potloden, de vossenkaart en de dierenopdrachten.

Iedere groep ging om de beurt starten met de speurtocht. Onderweg moest het aantal vossen geteld worden, de kinderen konden deze aankruisen op hun eigen kaartje. En er moesten dieren opgespoord worden die over de route verspreid hingen. Als je alle dieren had gevonden vormden de eerste letters verticaal een woord. En dit woord was de uitslag van de opdracht.Over sommige woorden zoals bijvb. tasmaanse duivel moesten de jongens en meisjes toch goed nadenken, waren dit nu wasbeertjes :) ?

De afstand van de vossenjacht was prima te lopen en het enthousiasme van de kinderen en de begeleiding straalde er van af. Rond 11.15u. waren alle teams weer terug in de kantine, waar zij getrakteerd werden op warme chocomel (met slagroom) of ranja en een lekkernij. Als afsluiting werden de drie teams met de meest behaalde punten van de vossenjacht gehuldigd.
 

Het was een leuke en actieve ochtend voor de kinderen en begeleiders. Wij bedanken Carolien en Patricia voor de organisatie en Corrie en Annie voor de lekkere drankjes en spekken.


 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, Wat een fantastisch bedrag! Onlangs heeft onze vereniging een cheque in ontvangst mogen nemen van Rabobank… Meer >
 
Beste leden, De notulen van de algemene ledenvergadering zijn beschikbaar. U kunt ze hier vinden op de website (u moet dan wel… Meer >
 
www.unitas30.nl

Vrijdag 1 November BINGO!!!

11 oktober 2019
Vrijdag 1 November 20:00 uur Bingo in de Kantine van Unitas’30 De kantine is open om 19:00 uur Meer >
 

ROB WILLERS OVERLEDEN

09 oktober 2019
Beste Unitassers, Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Rob Willers na een ziekbed op 65-jarige leeftijd is overleden. Rob… Meer >
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven