Unitas'30 1 pakt 2e periode

Zondag 19 februari speelde Unitas'30 tegen Internos. Inzet voor Unitas'30: het binnen halen van de tweede periode, die recht geeft op een ticket voor de nacompetitie.

Coach Van Vugt zette de volgende elf spelers in de basis: Roy; Cas N., Reardon, Sven, Tim L.; Danny, Justin, Maikel; Papito, Jordy en Roman. Op de bank zaten Prodige, Fabian, Cas K., Matthijs en Orrin.

In de beginfase was het spel rommelig. De eerste dreiging was voor de goal van Unitas'30 toen Internos een vrije trap kreeg op randje zestien. Toch kwam Unitas'30 na zo'n tien minuten op een 1-0 voorsprong. A-junior Justin dribbelde naar binnen en schoot hard in de verre hoek waar de Internos-doelman de bal pareerde. De rebound viel precies voor de voeten van Jordy die er als de kippen bij was om de openingstreffer op zijn naam te schrijven. Vijf minuten later was het zelfs 2-0 toen Tim een vrije trap bij de tweede paal binnen tikte.

Unitas'30 leek op rozen te zitten en schakelde een aantal versnellingen terug. Hierdoor kwam Internos tien minuten voor rust terug in de wedstrijd, 2-1.

Na rust begonnen beide ploegen enorm slordig. Na het inbrengen van Matthijs voor Roman kreeg Unitas'30 nieuwe impulsen. Uiteindelijk was het Cas N. die een goede combinatie met Papito opzette en zelf fraai afrondde door met zijn linker vanaf de rand van de zestien raak te schieten.

De wedstrijd was beslist, waarna Unitas'30 nog een aantal 100% kansen om zeep hielp en hiermee genadig was voor de tegenstander.

Na de wedstrijd was de stemming opperbest. Een overwinning in de derby en het behalen van de tweede periode zijn prima resultaten.

Over twee weken speelt Unitas'30 de verre uitwedstrijd tegen Philippine, waarna het een week later uit naar FC Bergen moet.

Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >

Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >

Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >