Unitas’30 1 legt BSC over de knie

06 februari 2017
Zondag 5 februari speelde Unitas’30 de zevende wedstrijd van de tweede periode, waarin het voorafgaand de beste papieren had. Tegenstander was BSC, dat zich de laatste ontmoetingen heeft ontpopt tot een ware angstgegner van Unitas’30. Eerder dit seizoen speelde Unitas’30 een puike eerste helft, had het met 2-0 voor moeten staan, maar stond het 1-1. Uiteindelijk verloor het met 1-2. De laatste overwinning van Unitas’30 op BSC dateert van 5 oktober 2014. Het werd toen 1-3.
 
Unitas’30 kon vandaag niet beschikken over man-in-vorm Papito. Zijn positie werd overgenomen door Roman. Andere verassing was de basisplaats voor A-junior Justin. Opstelling: Roy; Cas N., Reardon, Sven, Tim L.; Danny, Maikel, Justin; Matthijs, Jordy, Roman. 
 

Unitas’30 begon goed en al na drie minuten konden de meegereisde supporters juichen. Jordy werd ingespeeld, liet de bal vallen op Maikel die Matthijs diep stuurde. Matthijs zette hard en laag voor waarna Roman bij de tweede paal binnen tikte, 0-1.
 
Unitas’30 bleef de bovenliggende partij en BSC was alleen gevaarlijk bij dode spelmomenten. Dat het uiteindelijk, tien minuten voor rust, 0-2 werd was op dat moment logisch. De rolverdeling was nagenoeg hetzelfde. Reardon gaf een schitterende opening op Matthijs, waarna Matthijs de bal in één keer goed meenam en een afgemeten voorzet in huis had. Roman torende hoog boven alle Roosendaalse verdedigers uit en kopte zuiver raak, 0-2. Unitas’30 had hierna diverse mogelijkheden om uit te lopen, met name via Maikel en Jordy, maar met deze 0-2 stand werd de kleedkamer opgezocht.
 
Na rust leek er weinig aan de hand. Unitas’30 was vrijwel direct weer gevaarlijk toen Roman diep werd gestuurd. Een BSC-verdediger trok aan de noodrem, nadat Roman voor hem langs ging. Waar iedereen dacht aan een rode kaart, was de scheidsrechter coulant en toonde een gele kaart. Hierna verloor Unitas’30 wat grip op de wedstrijd en kwam BSC terug in de wedstrijd. De wijze waarop was niet verassend. Een vrije trap op de Unitas’30 helft werd hoog voorgebracht en binnen gekopt, 1-2.
 
Er ontstond een fase van zo’n 15 minuten waarin BSC wat meer druk. De Roosendalers creerden niet veel kansen, maar waren wel dreigend uit corners en vrije trappen. Twintig minuten voor tijd viel dan toch de beslissende derde treffer. Tim had een fraaie opening in huis op Maikel, die het duel aanging met de centrale verdediger. Jordy pikte de tweede bal op en schoot koelbloedig raak, 1-3.
 
Vrijwel direct na de 1-3 kreeg Matthijs twee opgelegde kansen. De eerste, na een geweldige aanval via Justin, Jordy en Maikel, schoot hij naast. De tweede, nadat Jordy een vrije trap van Reardon verlengde, werd goed gered door de keeper.
 
Het verzet van BSC was helemaal gebroken en Unitas’30 had diverse kansen op een hogere score. Jordy had nog pech met een mooie stift en ook Roman had zijn derde van de middag kunnen maken, na goed terugleggen van Jordy.
 
Na het fluitsignaal niets dan blije gezichten. Concurrent voor de tweede periode Victoria’03 had verloren. Dit betekent dat Unitas’30 in de volgende twee wedstrijden alles in eigen handen heeft.
 
Volgende week speelt Unitas’30 uit bij Philippine, de week daarop de derby tegen Internos.

 

BERICHT VAN HET BESTUUR

02 december 2019
Beste Unitassers, Langs deze weg delen wij jullie mede dat onze secretaris, Ton van der Corput, zijn taken als bestuurslid van… Meer >
 
Op zaterdag 7 december kunnen er weer team en of individuele foto’s worden gekocht. Verkoop van uit de kantine van 08.30 uur tot… Meer >
 
Verkeer vanuit Etten-Leur richting Roosendaal en verkeer vanuit Breda richting Etten-Leur moet hier dus rekening mee houden. Meer >
 

Tweede editie clubmagazine

02 december 2019
Graag zouden we in het voorjaar van 2020 de tweede editie van het Clubmagazine uitbrengen, dit jaar geheel gewijd aan het 90… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven