Unitas’30 Kader wint overtuigend van Unitas’30 A1

09 januari 2017
www.unitas30.nl
8 januari alweer. 2017 is nog maar net begonnen en nu al stond er zo’n enorme kraker op het programma op sportpark De Lage Banken. Het sterke en jonge Unitas’30 A1 trad aan tegen de leiders van de jeugdafdeling, alias Unitas’30 Kader. Ondergetekende noemt O19.1 nog gewoon A1. Klinkt wat beter.

Terwijl de spelers van Unitas’30 1, 2 en een aantal van A1 nog werden onderworpen aan de loodzware bokstraining van Ralph Bliek, betraden de eerste spelers van team Kader het veld rond 12:30u. De kaderleden keken wat bezorgd uit hun ogen, want een aantal van de selectiespelers zouden hierna toch aansluiten bij hun team?
 
Coaches Rompa en De Bruijn (Leon) maakten zich geen zorgen en terecht, want om 12:55u was team Kader compleet. A1 had wat meer moeite om elf man op de been te brengen, waardoor D’n Hult, Papito, Roman en Mootje het team compleet maakten.
 
Het spannende moment was aangebroken. Diverse spelers hadden afgelopen week wat pogingen ondernomen om hun favoriete positie te claimen. De coaches waren onverbiddelijk en maakten de basiself bekend. Corne Sep was bereid gevonden om als schietschijf in de goal te staan. Je moet het maar willen. Achterin stonden Wiljan Huijben, voormalig rechtsback van Unitas’30 1, ook wel bekend als De Slager, bestuursleden Corné de Jong en Richard Teunissen, prompt omgedoopt tot Het Fundament en op links Adam Vermeulen, type onvermoeibare back.
 
Het middenveld bestond uit verloren zoon Gianni Tiebosch, die de term ‘kort achter de spitsen’ heel letterlijk nam. Met naast hem Rens Broks, die na een jaar blessureleed weer acte de presence gaf en NAC-icoon Nico Vergauwen. Voorin wat meer snelheid dan in de eerdere twee linies: Matthijs “Choco” Broos op zijn geliefde rechtsbuitenpositie, Jordy Bollaart, die zich kort hiervoor manifesteerde als de nieuwe Rico Verhoeven en op links een andere verloren zoon, Mamadu Jalloh. Op de bank zaten Cas Nooren, Cees van de Luijtgaarden, Jurgen Kokke, Ramon de Caluwé, Jordy Raaijmakers, Reardon Tujeehut en Prodige Kivuku Wakandama. De coaches konden sterk wisselen.
 
De opstelling van A1 was ook om je vingers bij af te likken. Rick de Jong, de schrik van mening A1-verdediger, stond met een groen shirt als doelman opgesteld. Achterin stonden Cas Koole, Fabian Coremans, Rifat Ozcelik en Giovanni Verduijn. Het middenveld bestond uit Mike Meijvis, Papito Puriel en Mohamed Dahoum. Voorin moest het gevaar komen van doelman Yurjen Jaspers, Amaar Nuur en Roman Witting. D’n Hult was verstandig en begon als wissel naast coach Marco Santbergen, die de honneurs waarnam van trainer-coach Cees.
 
Dan de wedstrijd. Het Kader begon overweldigend. Een afgemeten corner van Gianni Tiebosch belandde bij de tweede paal waar de veel langere Corné de Jong niet hoefde te springen, de bal rustig tegen z’n kruin liet vallen en prompt de openingstreffer produceerde. Lang kon het Kader niet genieten, want één minuut later was het Amaar, die ook met de kop, gelijkt maakte.
 
De toon was gezet. Veel goals en weinig terug verdedigen. De eerste helft werd uiteindelijk afgesloten met een 3-5 voorsprong voor het kader. In de rust geen thee, wel wat gedachten over een kratje juup, maar uiteindelijk besloot scheidsrechter Halters om na vijf minuten te draaien en weer verder te gaan. Prima keuze.
 
Ook in de tweede helft was weer voldoende te genieten voor de neutrale toeschouwer. Zo kwam A1 terug in de wedstrijd tot 7-8 maar werd het uiteindelijk 8-10 in het voordeel van het Kader. Na het laatste fluitsignaal klonk een orkaan van gejuich over het hoofdveld. Team Kader had een jarenlange frustratie van zich afgespeeld. Na vijf opeenvolgende jaren zonder overwinning, nu dan eindelijk weer het zoet van de overwinning.
 
Doelpuntenmakers Kader:
Jordy Bollaart 4x
Matthijs Broos 2x
Corné de Jong
Cas Nooren
Ramon de Caluwé
Prodige Kivuku Wakandama
 
Ook de nieuwjaarsreceptie was een groot succes. Vele kinderen (voor de trekking van het teamuitje), ouders en vrijwilligers waren aanwezig in de kantine. Een dik compliment naar Annie en haar team die het hele gebeuren weer mogelijk hebben gemaakt! 
 

 
www.unitas30.nl
De teamindelingen voor het volgend seizoen worden woensdag 8 juli op de website bekend gemaakt.
 
www.unitas30.nl
Unitas'30 zoekt: Trainer voor Zondag 2.   Uitkomend in de Reserve 1e klasse. (minimaal in bezit van UEFA… Meer >
 
www.unitas30.nl
Hieronder volgt wat informatie over  aanpassingen in de structuur voor het jeugdvoetbal die door de KNVB voor het nieuwe seizoen… Meer >
 
www.unitas30.nl
De trainers/coaches voor de jeugdselectie voor het seizoen 2020-2021 zijn grotendeels bekend. Hieronder volgt het overzicht: Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven