Unitas’30 gaat winterstop in met 0-2 overwinning

11 december 2016
Met een 0-2 overwinning op koploper Cluzona heeft Unitas’30 de eerste seizoenshelft afgesloten op de 8e plaats. Danny Lauwen was vandaag de gevierde man met twee treffers.

Unitas’30 begon het duel met de ongenaakbare koploper, wat liefst twaalf punten voorsprong heeft op naaste belager Steenbergen, met bijna dezelfde elf namen als de laatste weken. Alleen Kawa was afwezig, i.v.m. een blessure, maar werd vervangen door Prodige.

Het was al snel raak in Wouw. Een hoekschop van Michael belandde voor de voeten van Danny die twee pogingen kreeg om uit te halen. Zijn tweede poging ging via het been van een tegenstander hard tegen de touwen.

Cluzona nam het heft in handen, waarbij Unitas’30 gevaarlijk bleef met uitbraken. In het eerste bedrijf raakte Cluzona twee keer de paal. Eerst Ruben Maas met een verdekt afstandsschot, kort voor rust raakte Jeroen Hack uit een scrimmage in een hoekschop de buitenkant van de paal.

Na rust ging Cluzona uiteraard vol op de aanval. Unitas’30 kroop door het oog van de naald toen Ruben Maas eerst voorlangs schoot en later, oog in oog met doelman Roy, aan de verkeerde kant van de paal mikte.

Ook in de tweede helft bleef Unitas’30 gevaarlijk met snelle uitvallen. Uit één hiervan kwam Matthijs alleen op de keeper en werd door zowel de verdediger als de keeper onderuit gehaald. Op het eerste oog, leek het geen strafschop, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk. Danny pakte de bal en schoot zuiver raak.

In het slot raakte Cluzona nog de lat met een ver afstandsschot en liet Papito twee dotten van kansen onbenut, waardoor 0-2 de eindstand was.

Hiermee kan Unitas’30 terugkijken op een bewogen eerste seizoenshelft. Na 9 speelrondes was Unitas’30 de drager van de rode lantaarn, met slechts vijf punten. Nadat Eddie van Vugt het roer overnam, volgde een serie van vier overwinningen waardoor we zijn terug te vinden op de achtste plaats.

Na de winterstop staat HVV’24 te wachten 29 januari. Hierna volgen twee lastige uitwedstrijden (BSC en Philippine) waarna op 19 februari de derby tegen Internos op het programma staat.

Aanstaande zondag spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen vv Nuenen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van de… Meer >