Hoeven 1 - Unitas'30 1: 1-2

13 november 2016

Zaterdagavond stond voor Unitas'30 een belangrijke wedstrijd op het programma. Na de rumoerige week, waarin de samenwerking met Peter Remie werd beëindigd, was het zaak om weer te concentreren op het voetbal.

Om 19u lokale tijd trapten we af. Het begin was super. Al binnen 2 minuten stond het 0-1 door een doelpunt van Jordy Bollaart. Papito Puriel snelde langs enkele Hoevense verdedigers en vuurde op vijandelijke goalie. De redding was goed, maar Jordy was er als de kippen bij om de rebound binnen te schuiven.

In het eerste kwartier domineerde Unitas'30 en was het keer op keer gevaarlijk. Dit veranderde drastisch toen Reardon Tujeehut in de 20e  minuut een rood kaart kreeg. Aanvaller Jim Franssen ontsnapte, kruiste met Reardon en ging ongelukkig onderuit. Zeker geen bewuste overtreding, maar de scheidsrechter trok de rode kaart.

Nadat deze vrije trap nog in de muur smoorde, was het vijf minuten later wel raak. Een vrije trap vanaf de rand van de zestien werd fraai over de muur in de korte hoek geschoten. 1-1, nog meer dan een uur te spelen en met tien man. Een zware kluif voor de Unitassers.

Coach Eddie van Vugt werd in zijn eerste wedstrijd meteen voor de leeuwen geworpen en dirigeerde zijn ploeg in de eerste helft naar de rust. Met enkele omzettingen en tactische aanwijzingen kregen de Unitassers langzaam meer lijn in het spel. En zowaar kwam Unitas'30 kort voor rust op voorsprong. Uit een scrimmage voor de Hoevense goal was Matthijs Broos de gelukkigste en schoot hard raak. 1-2, wat tevens de ruststand was.

Unitas'30 begon de tweede helft redelijk gewaagd aan Hoeven en hield dat een kwartier vol. Het laatste half uur zette de thuisploeg Unitas'30 behoorlijk onder druk, wat leidde tot enkele hachelijke momenten. Roy Janssens keepte een sterke partij en verrichte uitstekende reddingen. Een Hoevense pegel belandde tegen de onderkant van de lat en vijf minuten voor tijd werd een treffer van Hoeven afgekeurd wegens hands. Ook arbiter Peters had zijn handen vol, trok diverse gele kaarten en floot na 97 minuten af.

Zo eindigde deze streekderby in een zwaarbevochten 1-2 overwinning en de broodnodige drie punten. Er volgen nu twee weken van rust, waarna op 26 november de thuiswedstrijd tegen Terneuzen op het programma staat.

Aanstaande zondag spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen vv Nuenen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van de… Meer >