Jaaroverzicht 45+ 2015-2016

16 juni 2016
Afgelopen vrijdag trad het elitekeurkorps van de 45+ voetbal bij SC Unitas ’30 voor de laatste maal dit seizoen in actie. Er volgt vrijdag nog een afsluitende barbecue bij Adam Vermeulen aan de Hanekinderstraat en dan is ’t echt voorbij. 6 weken hebben de overbelaste spieren de tijd te herstellen om  bij aanvang van het nieuwe seizoen 2016/2017 weer fris en fruitig aan de start te staan.

Op vrijdag 7 augustus 2015 gaf Ton Staaltjens het startsein en wekelijks tussen de 15 en 20 spelers stonden paraat om de strijd met elkaar aan te gaan. Ton deelde steeds de hesjes uit en als Ton niet aanwezig was werd die taak overgenomen door onze nestor Jantje Lambregts. Jantje nam zijn taak dermate serieus dat hij vooraf iedereen polste of ze wel aanwezig waren. Hij maakte vooraf een opstelling en stippelde voor zichzelf een tactiek uit. Het viel daarbij op dat Jan zich liet vergezellen van bepaald niet de zwaksten onder de 45 plussers. Het voordeel van de dienst mogen uitmaken. Het spreekwoord luidt niet voor niks “wie baas is is een koekenbakker”!

Na de winterstop kregen we versterking van 2 DSE spelers, die bij hun eigen vereniging het seniorenvoetbal niet van de grond zagen komen en hun heil zochten op de Leur. Ron Thijssen en Frank van Dijk. Nou ja versterking: Frank raakte steeds geblesseerd als hij meedeed. Blessures vielen meerdere spelers gedurende dit seizoen ten deel. Zo waren Hennie Schouenberg, Ed van Steen en Leon de Jong lange tijd uit de roulatie. Het nadeel van ouder worden? Appie staakte een keer de strijd terwijl hij helemaal niet geblesseerd was. Hij had wat moeite de vele tegendoelpunten te verwerken en deed dat liever in zijn eentje in de kleedkamer. Na bestraffend toegesproken te zijn door medespelers beloofde hij beterschap en vertoonde weer de inzet die we van hem gewend waren.

Op een gegeven moment stonden er zelfs 20 spelers op het veld waardoor besloten werd het 45+ voetbal in toernooivorm te houden. Dit toernooi werd glorieus gewonnen door team de Weert. Een schitterend verslag daarvan is terug te lezen op de website van Unitas.
Ook de (kortstondige) terugkeer van (An)dré Wijnings mag niet onvermeld blijven. Deze veteraan maakte zijn debuut bij de 45+ en na een vervolg was hij tijdens de derde helft ineens vertrokken. Navraag leerde dat hij niet gediend was van een amoureuze herinnering die Maurice de Hoon te berde bracht, waarbij hij zelf het “slachtoffer” was. Uitdelen kan hij als geen ander maar incasseren is teveel gevraagd. Bepaald geen Mohammed Ali dus. Diezelfde Maurice wierp zich als een dappere Wiki de Viking tussen Rien van Erp en Corné (door Mau steevast Neel genoemd) Grauwmans in en dat kwam hem op gekneusde ribben te staan.

Aparte vermelding in dit jaaroverzicht voor Berry van der Steen, die het schoffelen zowel binnen als buiten het veld tot in de perfectie beheerst. Kijk maar eens rondom het sportpark hoe netjes het groen erbij ligt. Het kunstgras maait hij op vrijdagavond en daarom ligt er dat ook in juni nog pico bello bij. Vooral de rechterhelft van het hoofdveld tegenover de kantine.

De kantine dames die ons het hele seizoen hebben voorzien van (veel, heeeeel veel) Jupiler, Hertog Jan, Coebergh ijs en bijbehorende hapjes werden door Maurice in het zonnetje gezet. Hij (of was het toch zijn lieftallige echtgenote) had 2 prachtige bossen bloemen gecharterd voor de vrouw van Ramon de Caluwé en Annie. Echter Annie en mevrouw de Caluwé waren afwezig zodat Ramon de bos bloemen en kussen van Maurice in ontvangst mocht nemen. Hij bleek daar geen enkele moeite mee te hebben. Mauke trouwens ook niet. Vanaf deze plek ook nog hartelijk bedankt voor de goeie zorgen dames!

Tot volgend seizoen allemaal!

John Frederikstadt.

 
Met het beëindigen van het seizoen is er voor een aantal vrijwilligers binnen Voetbalzaken ook een einde gekomen aan de vaak… Meer >
 
De laatste jaren zijn er al heel wat Unitas´30 jeugdspelers die de stap gemaakt hebben naar een BVO. De jeugdselectie is trots dat… Meer >
 
Op 16 mei 2020 was het dan zover. Eerder hadden we het besluit moeten nemen dat de voetbalquiz in de kantine geen doorgang kon vinden.… Meer >
 
Beste Unitassers, Sinds de bekendmaking van de versoepeling van maatregelen door onze regering, zijn wij aan de slag gegaan om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven