Terugblik 2015-2016 -- Deel 2: Junioren (ABC)

14 juni 2016
Inmiddels is het seizoen 2015-2016 op zijn eind. Afgelopen zondag werd het seizoen officieel afgesloten met de Clubdag. De weergoden waren ons goed gezind en het was weer een mooie dag waarbij voor alle jeugdleden diverse speeltoestellen stond opgesteld en de vrijwel alle teamindelingen gepubliceerd werden. 

Binnen de C-categorie hadden we afgelopen voor het eerst zeven teams. Een andere primeur was het ontstaan van een O14-team. De KNVB was afgelopen seizoen al gestart met teams op geboortejaar, waarbij O14 het eerstejaars selectieteam was.
 Bij de C zien we het ontstaan van enkele vriendenteams. Sommige groepen spelen al een aantal jaar samen en het valt op dat de sfeer en opkomst van de spelers heel goed is. Een compliment is echt op zijn plaats voor de begeleiding van deze teams en de groepscoördinator van de C’s.
Unitas’30 C1 had een uitermate succesvol seizoen met het kampioenschap en dus de promotie naar de 3e divisie. Volgende week het toetje met de finale van Provincie Brabant Cup.
 
Bij de B moesten we afgelopen seizoen helaas de B5 opheffen. Ook in deze categorie zien we het fenomeen ‘vriendenteam’ terug. De B2 had een moeizaam jaar met een laatste plaats in de competitie. Ook de B1 had het niet makkelijk maar wist zich op de laatste speeldag veilig te spelen. Net als de C1 speelt ook de B1 volgende week zaterdag de finale om de Provincie Brabant Cup. Ook in deze categorie zijn we enorm blij met de inzet van de vrijwilligers. De B is een lastige groep, waarbij de kinderen andere interesses krijgen. Toch is het ieder team gelukt om het seizoen waardig af te sluiten waarna we onszelf nu weer op kunnen laden voor volgend seizoen.
 
Bij de A3 vond halverwege het seizoen een trainerswissel plaats. Geestelijk vader Frans van Duuren kon het niet meer combineren met werk en privé, waarna ras-Unitassers Adam en Tobias Vermeulen de honneurs waarnamen. Het seizoen van de A2 kan natuurlijk niet meer stuk. In de competitie werd redelijk anoniem mee gehobbeld, maar de mannen van Robin ontpopten zich tot ware cupfighters. Zie verslag. Het verhaal van de A1 is inmiddels bekend. Veel jongens speelden wekelijks twee wedstrijden, waardoor het team enkele wedstrijden voor het einde moest afhaken in de strijd om promotie. Desalniettemin, een prima seizoen voor de gehele A-categorie.
 
Een woord van dank is voor iedere vrijwilliger, van A t/m C, meer dan op zijn plaats. In tegenstelling tot de pupillen is het bij deze categorieën niet altijd vanzelfsprekend dat er begeleiding is op ieder team. Toch zijn de coördinatoren, Tom, Anton en Arthur er weer in geslaagd om ook volgend seizoen alle teams weer te voorzien van trainers en leiders. Zonder vrijwilligers, geen voetbal. 

 
www.unitas30.nl
De teamindelingen voor het volgend seizoen worden woensdag 8 juli op de website bekend gemaakt.
 
www.unitas30.nl
Unitas'30 zoekt: Trainer voor Zondag 2.   Uitkomend in de Reserve 1e klasse. (minimaal in bezit van UEFA… Meer >
 
www.unitas30.nl
Hieronder volgt wat informatie over  aanpassingen in de structuur voor het jeugdvoetbal die door de KNVB voor het nieuwe seizoen… Meer >
 
www.unitas30.nl
De trainers/coaches voor de jeugdselectie voor het seizoen 2020-2021 zijn grotendeels bekend. Hieronder volgt het overzicht: Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven