UNITAS'30 VERDER IN DE NACOMPETITIE

26 mei 2016
Na het 1-1 gelijkspel moest Unitas'30 1 vandaag winnen van Oosterhout om door te gaan in de nacompetitie. Nog altijd wordt de ploeg van trainer Remie geteisterd door personele problemen. Sterkhouders als Roy Janssens, Ferdy Barendse, Gino Spahic en Matthijs Broos zijn geblesseerd. Ook A-junior Roel van Veen moest vanavond geblesseerd toekijken. Prodige Kivuku Wakandama was geschorst na de eerste wedstrijd, afgelopen zondag. Jim Baks was wel weer terug.

Unitas'30 begon voetballend sterk. Telkens wist het de vrije man te vinden op het middenveld, waar A-junior Justin Kwee een basisplaats had. De 0-1, na zo'n 20 minuten, was op dat moment ook terecht. Cas Nooren zette voor waarna Jordy Bollaart de bal met het hoofd verlengde tot in de goal. Oosterhout ging driftig op zoek naar de gelijkmaker, waarbij het redelijk wat ruimte weg gaf in de omschakeling. In de allerlaatste minuut van de eerste helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een indraaiende bal viel voor een Oosterhoutse verdediger, die de bal simpel in het doel werkte.

Unitas'30 leek aangeslagen richting de kleedkamer te gaan, maar kwam als herboren eruit. Amper vijf minuten na rust was het namelijk al 1-2. Jordy Bollaart werd op randje zestien onderuit gekegeld waarna Ricky Staneke de toegekende vrije trap fraai om de muur krulde (zie video).

Weer ging Oosterhout het tempo opvoeren en wederom kreeg Unitas'30 boordevol kansen op de nekslag. Een pegel van Sven Goetstouwers ging naast, een goal van diezelfde Sven werd afgekeurd wegens vermeend hands van Jordy, Ricky en Tom kregen enkel schietkansen. De Unitassers gaven werkelijk alles, waarbij de achterhoede nagenoeg iedere hoge bal kordaat inschatte en stug stand hield.

Een compliment aan de hele ploeg, iedere speler vocht voor wat hij waard is. Deze inzet is de basis voor iedere wedstrijd.

Op naar zondag, uit tegen Internos, dat vandaag overtuigend Beek Vooruit uitschakelde met 6-1. De oproep is logisch, al onze leden: KOM ZONDAG NAAR INTERNOS - UNITAS'30! En schreeuw onze jongens naar de overwinning!

Aanstaande zondag spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen vv Nuenen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van de… Meer >