UNITAS’30 STELT NIEUW TRAINERSDUO AAN

10 januari 2019
www.unitas30.nl
Beste Unitassers,

Twee weken geleden heeft onze huidige hoofdtrainer Kees de Rooij te kennen gegeven dat hij na dit seizoen onze club gaat verlaten. Vanaf dat moment is de Technische Commissie (TC) hard aan het werk gegaan om de juiste trainer te vinden die past bij het beleid van de club en bij de huidige spelersgroep. Naast een aantal spontane reacties van geïnteresseerde externe trainers heeft de TC ook gekeken naar de mogelijkheden binnen onze vereniging. Al een aantal jaren is Unitas’30 druk doende om eigen trainers de mogelijkheid te bieden trainerscursussen te volgen om zodoende de kwaliteit te verhogen. Dat deze aanpak succesvol is geworden blijkt wel aan het feit dat met uitzondering van JO19-1, inmiddels al onze standaard teams op divisieniveau actief zijn en daar zelfs bovenin meedraaien. De kans is groot dat ook JO19-1 de stap naar de divisie dit jaar kan gaan maken.

Voor de TC reden genoeg om 3 jaar geleden te starten met het toevoegen van talentvolle trainers aan de senioren selectie (1 en 2) om zodoende ervaring op te doen op het hoogste niveau. Het uiteindelijke doel daarbij is dat deze trainer binnen enkele jaren zelfstandig voor ons vlaggenschip Zondag 1 zou komen.

Gelet op de kwaliteiten van de trainers die al in deze constructie zijn getest heeft de TC gemeend de zoektocht te beperken binnen de vereniging. Inmiddels zijn de gesprekken met de mogelijke kandidaten afgerond en is de TC overeengekomen om 2 trainers tezamen als Hoofdtrainer aan te stellen. In deze combinatie zit volgens de TC de ideale trainer voor onze vereniging. Iemand die de club kent en bekend is bij de club. Iemand die sterke affiniteit heeft met de jeugd en die weet hoe hij deze groep kan motiveren de overstap naar senioren te maken. Iemand die tactisch en voetbaltechnisch sterk is en iemand die draagvlak heeft binnen de vereniging en de spelersgroep. Beide trainers voldoen ruimschoots aan deze kenmerken en hebben in hun carrière bewezen op hoog niveau en onder druk werkzaam te kunnen zijn.

Het is de TC dan ook een genoegen de nieuwe Hoofdtrainers voor het seizoen 2019/2020 voor te stellen:
Joris Hendrikx en Eddie van Vugt.

Joris (40) is na zijn actieve voetbalcarrière (tot 2007 selectiespeler) als trainer binnen onze club verder gegaan. Hij heeft sinds een periode van zo’n 15 jaar alle standaardteams getraind inclusief Zaterdag 1, heeft meerdere promoties behaald en is na het behalen van zijn UEFA B vorig seizoen aangesteld als assistent trainer bij Zondag 1.

Eddie (38) heeft 3 seizoenen geleden zijn actieve loopbaan beëindigd na 17 jaar selectievoetbal en is als assistent-trainer van toenmalig Hoofdtrainer Peter Remie aan zijn nieuwe carrière begonnen. In de 2e seizoenshelft heeft hij samen met zijn vader Juliën de hoofdmacht alsnog naar de 2e klasse weten te loodsen. Vorig seizoen heeft hij samen met de huidige Hoofdtrainer ter nauwer nood klassebehoud gered. Op dit moment staat Eddie voor de groep van JO19-1 en volgt hij de cursus UEFA C.

De Technische Commissie en het bestuur hebben alle vertrouwen in het duo en zien de samenwerking als een mooi uitvloeisel van de koers die de laatste jaren is ingezet.

Met sportieve groet,

namens het bestuur,
Corné de Jong.


 
Met het beëindigen van het seizoen is er voor een aantal vrijwilligers binnen Voetbalzaken ook een einde gekomen aan de vaak… Meer >
 
De laatste jaren zijn er al heel wat Unitas´30 jeugdspelers die de stap gemaakt hebben naar een BVO. De jeugdselectie is trots dat… Meer >
 
Op 16 mei 2020 was het dan zover. Eerder hadden we het besluit moeten nemen dat de voetbalquiz in de kantine geen doorgang kon vinden.… Meer >
 
Beste Unitassers, Sinds de bekendmaking van de versoepeling van maatregelen door onze regering, zijn wij aan de slag gegaan om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven