Unitas '30 wint eerste editie NAC Talententoernooi

08 januari 2018
www.unitas30.nl
Op 1 december ontving Unitas van Tim Gilissen (Manager Jeugdopleiding NAC) een uitnodiging om deel te nemen aan het Talententoernooi van NAC. Naast ons werden er diverse verenigingen uit de omgeving gevraagd om deel te nemen aan de 1e editie van dit Talententoernooi voor spelers uit 2008.

Wij hebben deze uitnodiging uiteraard geaccepteerd en hebben twee van onze toptrainers gevraagd om dit geheel te begeleiden.
De opdracht; Selecteer 7 spelers uit 2008 ( 5 vs 5) die Unitas zullen vertegenwoordiger bij dit indoor evenement.

Met deze opdracht zijn Cas Nooren en Amaar Nuur aan de slag gegaan. Na lang wikken en wegen, want het was een heel lastige keuze voor de trainers ze hadden wel 3 teams kunnen samenstellen, zijn de volgende 7 spelers uitgenodigd.
  1. Thomas Goos
  2. Lars Rademakers
  3. Matz van Vught
  4. Julian Schaliboom
  5. Diego Boeren
  6. Nawfal Farhouni
  7. Rayan Ben Omar

Omdat het daarna allemaal snel geregeld moest worden hebben de spelers net voor het E-weekend te horen gekregen of ze deel zouden willen nemen aan het talententoernooi.

Op zaterdag 6 januari om 09:00u was het dan zover. NAC had de indoorhal in Breda mooi aangekleed met spandoeken en vlaggen. Na een introductie werden de 25 teams van de diverse verenigingen opgesteld en gepresenteerd aan het publiek. De 25 teams werden verdeeld in 5 poules die ieder in een ochtendprogramma zich moesten plaatsen voor het middag gedeelte. Na 4 wedstrijden van 13 minuten iedere en een doelsaldo van ruim +30 werden onze jongens 1e in de poule.

Dit betekende dat ze samen met de overige 4 poulewinnaars in de winnaarspoule zouden spelen voor de titel. De winnaarspoule was in tegenstelling tot het ochtendprogramma in de zaalvoetbalhal. Even wennen dus voor onze kunstgrasgeneratie.

De 1e wedstrijd tegen Unitas Gorinchem werd met verzorgd voetbal eenvoudig gewonnen. Het spel gaf de bevestiging dat onze jongens echt goed kunnen voetballen. De 2e wedstrijd tegen Rijen, dat verrassend Baronie de baas was in het ochtendprogramma, ging wederom vlekkeloos en de jongens hadden er veel plezier in.

Inmiddels was ook duidelijk wie onze concurrent voor de titel zou worden. Jeka had simpel van Roosendaal gewonnen en moeizaam van Rijen en Unitas Gorinchem.
De 3e wedstrijd was tegen Roosendaal dat na 2 wedstrijden nog zonder punten was. Wellicht dat onze jongens even een moment van onderschatting hadden want het was Roosendaal dat uit een snelle counter de 1-0 maakte. Onze jongens hebben hierna alles uit de kast gehaald om tot score te komen maar de goede doelman van Roosendaal hield zijn doel wonderbaarlijk schoon….Tot net voor tijd 1-1! Onze jongens pakte snel de bal om nog een doelpunt tegen het machteloze Roosendaal te scoren maar ondanks de kansen bleef het bij 1-1.

De 4e en laatste wedstrijd was een echte finale. Jeka had genoeg aan een gelijkspel om de winst te pakken maar onze jongens straalde vertrouwen alsof ze dit klusje wel even zouden klaren.

Het was een spannende pot waarbij we achterin de volledige controle hadden en we met goed voetbal lieten zien dat we toch echt wel van een ander kaliber zijn dan onze tegenstander. Uit de vele kansen maakte we al vrij snel de 1-0 ……..maar naar mate de tijd verstreek zag je toch wat schoonheidsfoutjes ontstaan. De jongens gingen steeds verder achteruit voetballen waardoor er geen druk voorin meer was en Jeka eigenlijk in de wedstrijd werd geholpen. Er volgde een minuut van spanning waarin onze jongens toch stand hielden. Na het laatste fluitsignaal gingen de jongens dan ook helemaal los van blijdschap.

Wat een prestatie van de 25 deelnemende verenigen gewoon de beste zijn!
Complimenten aan NAC voor de uitstekende organisatie!

Jongens namens Unitas'30 proficiat en wat zijn we trots dat jullie dit voor elkaar hebben gekregen!

 
Met het beëindigen van het seizoen is er voor een aantal vrijwilligers binnen Voetbalzaken ook een einde gekomen aan de vaak… Meer >
 
De laatste jaren zijn er al heel wat Unitas´30 jeugdspelers die de stap gemaakt hebben naar een BVO. De jeugdselectie is trots dat… Meer >
 
Op 16 mei 2020 was het dan zover. Eerder hadden we het besluit moeten nemen dat de voetbalquiz in de kantine geen doorgang kon vinden.… Meer >
 
Beste Unitassers, Sinds de bekendmaking van de versoepeling van maatregelen door onze regering, zijn wij aan de slag gegaan om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven