TERUGBLIK 2015-2016 -- DEEL 4: MEISJES

03 juli 2016
Hierbij de laatste terugblik over het seizoen 2015-2016. Deze betreft de meisjes-categorie. Unitas'30 heeft inmiddels in elke categorie een meisjesteam. Bij de MP worden de teams nog gemengd ingedeeld, vanaf de F bestaat voor meisjes de mogelijkheid om in een meisjesteam te voetballen. We kunnen oprecht concluderen dat het meisjesvoetbal een stevige plaats heeft verworden binnen onze vereniging. Een heel dik compliment is op zijn plaats voor Julia Nuijten, de coördinator van het meisjesvoetbal en natuurlijk voor alle begeleiders van de teams die het elke week weer mogelijk maken dat deze sportieve meiden kunnen trainen en voetballen. 

In de laagste categorie was onze F16 het meisjesteam. De jongste telgen werden dit seizoen 2e in de najaarscompetitie en 3e in de voorjaarscompetitie. Super knap natuurlijk, en de basis voor een mooie carrière is gelegd. 
 
Bij de ME werden ME1 (najaar) en ME3 (voorjaar) kampioen van hun reeksen. ME1 was in hun kampioensjaar zelfs ongeslagen, waarna het in de tweede seizoenshelft waarna het in de volgende competitie behoorlijk sterke tegenstand kreeg en 3e eindigde. ME2 werd 2e in de najaarsreeks en promoveerde naar de 1e klasse. Natuurlijk werd het moeilijker, maar de dames hebben zich kranig geweerd. ME3 greep in de najaarsreeks nipt naast het kampioenschap, waarna het in de voorjaarsreeks wel kampioen werd. Thuis tegen Good Luck werd knap gewonnen, waarna het kampioenschap een feit was. 
 
Ook MD2 en MD1 maakten er een leuk seizoen van. Er waren pieken en dalen, maar de meeste meiden hadden veel plezier en de opkomst bij trainingen en wedstrijden was gewoon goed. Het voor de meisjes in deze categorie altijd extra lastig omdat ze voor het eerst op een groot veld gaan spelen. Nieuwe regels, nieuwe afmetingen, meer tegenstanders, meer medespelers. Een stap die niet onderschat moet worden. 
 
Bij MC begonnen we dit seizoen met twee teams. Helaas moesten we in de winterstop MC2 terugtrekken, waardoor alleen MC1 overbleef. MC1 werd twee keer tweede en deed het goed. Kers op de taart was de door Soccer Upgrade verzorgde training. De moeder van Esmee had een voetbalclinic gewonnen, waarna deze talententrainers naar Unitas'30 kwamen om onze MC1 te trainen. Heel gaaf!
 
MB1 werd op 21 november 2015 kampioen. Thuis tegen Beek Vooruit werd met 1-1 gelijk gespeeld, waarna het kampioenschap een feit was. Na de winterstop gingen deze meiden een trapje hoger spelen. Dit werd een wat lastigere competitie waarna een laatste plaats het resultaat was. Desalniettemin hadden de meiden het prima naar hun zin en was het een leuk seizoen. 
 
Tenslotte het hoogste meidenteam, de MA1. Ook deze meiden werden kampioen in de najaarsreeks en veroverde met fris, aanvallend voetballen de harten van de toeschouwers. Na de winterstop werd ook dit team hoger ingedeeld en prompt werden ze 2e. 
 
Unitas'30 mag trots zijn op deze sterke afdeling, die inmiddels volledig verweven is in het jongensvoetbal. Ook volgend seizoen zijn er weer meidenteams in iedere categorie. De benaming is, net als bij de jongens, iets anders. Zo heet MA1 vanaf nu MO19-1. 
 
Hiermee komt een einde aan de terugblikken per categorie. De vakanties staan voor de deur en over een kleine maand beginnen we weer met het nieuwe seizoen. Hopelijk tot dan!

 
Met het beëindigen van het seizoen is er voor een aantal vrijwilligers binnen Voetbalzaken ook een einde gekomen aan de vaak… Meer >
 
De laatste jaren zijn er al heel wat Unitas´30 jeugdspelers die de stap gemaakt hebben naar een BVO. De jeugdselectie is trots dat… Meer >
 
Op 16 mei 2020 was het dan zover. Eerder hadden we het besluit moeten nemen dat de voetbalquiz in de kantine geen doorgang kon vinden.… Meer >
 
Beste Unitassers, Sinds de bekendmaking van de versoepeling van maatregelen door onze regering, zijn wij aan de slag gegaan om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven