Unitas'30 D3

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
28-02-2015 11:45 Halsteren D2 Unitas'30 D3 Awad el Ajouri, N. 3-5

D3 PAKT DE DRAAD WEER OP

Na de plotse nederlaag, vorige week bij TVC, stond vandaag de ontmoeting met Halsteren D2 op het programma. Een ploeg die we nog kennen uit de najaarsreeks.

De ploegen kennen elkaar inmiddels door en door. In 2014 troffen beide ploegen elkaar twee keer en twee keer was Unitas'30 de sterkste (4-1 en 1-2).

Halsteren was deze voorjaarsreeks goed uit de startblokken gekomen. Vorige week wonnen de andere geelzwarten met 2-1 van RBC D3 en mochten zichzelf voor minimaal één week koploper noemen. Zou daar vandaag een vervolg aan worden gegeven? Of was Unitas'30 inmiddels hersteld van de nederlaag tegen TVC?

Unitas'30 had direct het initiatief en de wedstrijd speelde zich af op de Halsterse helft. De thuisploeg kwam er wel één keer gevaarlijk uit, waarna uit buitenspelpositie werd gescoord. De scheidsrechter keurde de goal terecht af.

Na tien minuten kwam Unitas'30 op voorsprong. Ozan had een prima actie op de linkerflank waarna hij de bal keurig terug legde op spits Jerom. Jerom schoot koelbloedig raak en de ban was gebroken. Unitas'30 combineerde fraai en speelde een goed positiespel. Een slordigheid in de opbouw van Unitas'30 leidde helaas de gelijkmaker in.

Unitas'30 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en Jerom zette de ploeg weer op voorsprong, na een mooie steekpass van Remco. Even later was het Sohayb die de derde treffer produceerde, uit een hoekschop van Amine.

Zo ging Unitas'30 met een comfortabele 1-3 ruststand de kleedkamer in. Doelman Jordy voelde zich niet zo comfortabel en moest de strijd staken, wegens griepverschijnselen. Gelukkig kunnen de meeste van de 13 veldspelers van D3 allemaal redelijk keepen, wat dan ook op trainingen regelmatig wordt geëtaleerd. Dus geen paniek. De toch al licht geblesseerde Remco stak, net als vele anderen, direct zijn hand omhoog en mocht Jordy's outfit overnemen.

In de eerste helft was het veldspel ronduit prima. Er werd goed gecombineerd, we kregen kansen en de spelvreugde spatte er vanaf. In de tweede helft werd dit in principe voortgezet, maar toch sloop er wat onrust in de ploeg nadat Halsteren op 2-3 kwam. Een communicatiefoutje tussen Sam en doelman Remco werd direct afgestraft door de Halsterse spits.

Toch heeft Unitas'30 dan voldoende ruggengraat om de draad weer op te pakken en Ricardo en Sohayb zorgden voor een veilige marge door beiden te scoren. Dat Halsteren in de laatste minuten nog één keer scoorde was leuk voor de statistici onder ons, maar bracht D3 niet meer in gevaar.

Uiteindelijk mogen we terugkijken op een aardig potje voetbal en kunnen we ons richten op de volgende pot. Volgende week thuis tegen (het onbekende) TSV Gudok D3.
Door: Richard Teunissen , 01-03-2015 00:00