Unitas'30 F1

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
20-12-2014 10:15 Halsteren F1 Unitas'30 F1 1-5

Unitas'30 F1 heeft de wind mee

De laatste wedstrijddag voor de winterstop spelen de toppers van Unitas’30 F1 tegen Halsteren F1. We speelden op het kunstgras veld met gele belijning voor de achterlijn en kleinere goaltjes dan normaal. Maar gelukkig hadden we bij MOC’17 al op een degelijk veld gespeeld, dus onze toppers waren er aan gewend.
Unitas’30 F1 begon goed aan de wedstrijd. Halsteren F1 werd goed onderdruk gezet en kreeg zeer weinig kansen. Unitas’30 F1 speelde goed over en had de veldbezetting goed op orde. Na 8 minuten wist Sam met een fraai schot de 0-1 te maken. Even hadden we behoefte aan doellijn technologie, want na een schot op de onderkant lat, stuiterde de bal over de achterlijn. Dit werd in de rust door mensen uit Halsteren die bij de goal stonden bevestigd. Maar de scheidsrechter kon het vanaf zijn positie helaas niet goed zien. Dit kan natuurlijk gebeuren en hoort ook bij voetbal, maar we vonden het wel jammer.
In de tweede helft kregen de toppers van Unitas ’30 F1 letterlijk en figuurlijk de wind mee. Het leek wel of ze vleugels kregen. Het goede spel van de 1e helft zette zich voort, maar mede door de wind, ging het allemaal net iets gemakkelijker. Na een paar minuten werd een hoekschop genomen door Sam, door een speler van Halsteren in gekopt: 0-2.
Daarna zette het goede spel zich voort. Dit resulteerde in de 3-0 door Sam, de 4-0 door Stan en de 5-0 door Jip. Halsteren wist nog wel de eer te redden door de verdediging te omzeilen en de 1-5 te scoren.
Vandaag was een waardig einde van de 1e helft van het seizoen. Er is heel goed gevoetbald en als de toppers dit kunnen volhouden en hopelijk nog verder uitbouwen, biedt dat heel veel perspectieven voor de 2e helft van het seizoen.