Unitas'30 E5

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
20-12-2014 11:45 Boeimeer E3 Unitas'30 E5 Spierings, Sofian 1-7

E5 sluit najaar af met 7-klapper.

Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie voor E5. Na een reeks van tegenslagen werd het wel weer eens tijd voor een overwinning. Dus zogezegd zo gedaan (hum hum).

Ondanks een flinke wind werd de bal toch prima rond gespeeld. Hier en daar een individuele actie maar een doelpunt werd nog niet gemaakt. In de 8e minuut kreeg Boeimeer een vrije trap, die eigenlijk een beetje werd onderschat door E5. En onderschatten mag niet gebeuren, want daar komen tegendoelpunten van. En ja hoor, E5 keek tegen een 1-0 achterstand aan na die vrije trap. Welke prima binnen geschoten werd door Boeimeer. Maar tijd om te treuren was er niet, er moest immers gewonnen worden. Gelukkig bleef E5 goed spelen en via een prima combinatie scoorde Tygo met een geweldige uithaal de gelijkmaker, he he 1-1. Dit was tevens het startsein voor nog meer doelpunten voor E5. Tim J. haalde met zijn acties diverse malen de achterlijn en werd uiteindelijk beloond met een prima treffer in de korte hoek, hup 1-2. Na wederom een prima aanval kreeg Boeimeer de bal niet goed weggewerkt en als Lars dat ziet dan weet hij daar wel raad mee en schoot E5 op een verdiende 1-3 voorsprong. Nu waren de dromen van Boeimeer wel aan diggelen geschoten. Rick kwam nu eens een keer zelf opgestoomd met zijn 7 mijls passen en bediende Sky met een prima steekpass, welke heel beheerst werd afgerond door Sky. E5 kon natuurlijk zeer goed opbouwen door Tim S. die het veld goed breed bleef houden, waardoor de voorhoede spelers goed passes aangereikt kregen. Tim J. kreeg het vlak voor rust nog een keer op zijn heupen en bepaalde de ruststand op 1-5.

Door het veelvuldige balbezit in de 2e helft en het hoge tempo gaat de vermoeidheid ook een klein beetje toeslaan. Maar niet bij Finley, op de as van het veld blijft hij het aanspeelpunt voor vele spelers en verlegd daarmee het spel iedere keer weer prima.
Ook Boeimeer waagde nog een poging om te scoren, de spits van Boeimeer kwam alleen op Roman afgelopen. Roman verkleinde zijn doel uitstekend door prima uit te lopen en tja, daarmee was de kans voor Boeimeer al verkeken. Prima keeperswerk hoor. Ondanks de sterke tegenwind in de 2e helft werden er nog gescoord door Sky (1-6) en Lars(1-7).

Zo sluit de E5 het jaar 2014 uitstekend af.
Kerels zo blijven voetballen, dan kunnen wij als toeschouwers volgend jaar blijven genieten.

Door: Michel van Ham , 20-12-2014 00:00