Unitas'30 Zaterdag 1

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
19-04-2014 14:30 Unitas'30 Zaterdag 1 Barca 1 1-0

UNITAS'30 EFFECTIEVER DAN BARCA

www.unitas30.nl
Unitas'30 Zaterdag 1 heeft de tweestrijd met Barça wederom winnend afgesloten (1-0). Evenals eerder dit seizoen, november 2013, was Unitas'30 effectiever dan de Bredanaars en hield het voor de tweede keer dit seizoen de nul tegen één van de beste aanvallers van alle 4e klasses in Zuid 1.

Voorafgaand aan dit treffen was er een hoop te bespreken en te rekenen. De uitspraken van Unitas'30-spits Laarhoven, de kampioenskansen voor Barça, de gevreesde Bredase aanvallers, de kansen op nacompetitie voor Unitas'30. DIA-coach Ernie Brandts betitelde in BN/De Stem de ploeg uit Breda-Noord zelfs als "de beste ploeg van deze klasse". Een twijfelachtige uitspraak van een coach die in deze competitie niet heel veel vergelijkingsmateriaal heeft. Al deze ingrediënten plus een prachtig veld, net zo prachtig weer en een kleine 70 toeschouwers zouden voor beide teams voldoende aanleiding moeten geven om te schitteren.

En geschitterd werd er ... maar eerst, terug naar de ranglijst voorafgaand aan de wedstrijd. Met nog twee duels te gaan had Barça nog een kleine kans op het kampioenschap. Een overwinning in hun laatste twee duels (Unitas'30-uit en Smerdiek-thuis) en puntverlies van Rillandia zou betekenen dat Barça kampioen wordt.
Unitas'30 stond drie punten achter op Barça en twee punten voor op DIA. In de derde periode staan Rillandia en DIA bovenaan, beiden met één punt meer dan Unitas'30. Unitas'30 strijdt nog om de hoogste plaats in de competitie zonder periode en om de derde periode. De stand zag er als volgt uit:

1. Smerdiek 20 / 45
2. Rillandia 20 / 45
3. Barça 20 / 43
4. Unitas'30 20 / 40
5. DIA 20 / 38

Terug naar zaterdagmiddag. Op het voor Unitas'30 ongebruikelijke tijdstip van 14:30u trapten alle teams in 4B af. Al binnen twee minuten waren beide teams een keer in de vijandelijke zestien geweest. Een goede indicatie van de intenties van beide teams.

In de eerste helft creëerden beide teams enkele dotten van kansen, het ging over en weer. De eerste echte kans van de wedstrijd kwam op naam van Barça-aanvoerder Muntslag. Door de as van het veld penetreerde hij de zestien in en schoot via de vingertoppen van doelman Hellemons op de buitenkant van de paal. Unitas'30 was gewaarschuwd en was nu aan de beurt.

Bjorn van der Meulen bediende Rens Broks met een mooie steekpass. Broks was sneller dan zijn directe tegenstander. De keeper was ver uit zijn goal gekomen, twijfelde en rende terug achterwaarts. Ook Broks twijfelde, lob of hard schieten. Zijn schot in de verre hoek werd met de punt van de schoen gekeerd waarna de rebound van Laarhoven rakelings langs de verkeerde kant van de paal rolde.

Vervolgens nog een grote kans voor Barça na een snelle aanval over hun rechterflank. Wederom lag doelman Hellemons in de juiste hoek. De grootste kans voor Unitas'30 was voor Nicky Kiewit. Bij een hoge bal van aanvoerder Antal Hendrikx ging Jamile Zschuschen genadeloos in de fout door de bal half met het hoofd te raken. Kiewit was er als de kippen bij en kwam oog in oog met de Bredase doelman met een verdediger in de rug. Hij controleerde de bal, schermde af maar was alle coördinatie kwijt voor een goede afronding.

De grootste kans voor de Bredanaars kwam op naam van Rivelino Zschusschen. Hij pikte de bal op, enkele meters op de Unitas'30-helft en sloeg aan het dribbelen. Enkele Unitassers werden op het verkeerde been gezet waarna zelfs doelman Hellemons werd gepasseerd. Waar afronden een logisch gevolg had geweest bleef Zschuschen geelhemden passeren waarna zijn pass op de meegesnelde Lahrech onzuiver was en Unitas'30 kon uitverdedigen.

Unitas'30 kreeg nog één grote kans. Uit een hoekschop van Nicky Kiewit had Ab van Poppel een vrije schietkans met een volley. Van Poppel besloot echter de kaats aan te gaan met Kiewit, die nog aan de zijlijn was te vinden. De tweede voorzet van Kiewit was goed, de kopbal van aanvoerder Hendrikx was richting goal, maar werd wederom verwerkt tot corner. Van Poppel verklaart later: "Ik was me bewust van de geboden ruimte, maar kreeg de bal op mijn scheenbeschermer. Erg jammer, want dit was eigenlijk een niet te missen kans.".

De 0-0 ruststand mag als een klein wonder omschreven worden. Beide ploegen vermaakten het publiek door vol op de aanval te spelen.

In de tweede helft kreeg Unitas'30 snel een domper te verwerken. De licht geblesseerde Van der Meulen kwam ongelukkig ten val en moest zich laten vervallen. Kiewit ging op het middenveld spelen en tweede topscorer Alex van Steen kwam in het veld.

De eerste twintig minuten van de tweede helft waren niet zo spectaculair als de eerste helft. Barça kwam wat sterker uit de startblokken, maar daarna was de strijd in evenwicht. Unitas'30 kreeg met Van Steen wat meer diepgang in het spel en dat betaalde zich uit.

In de 70e minuut een diepe pass van Kiewit, waarbij Broks op randje buitenspel de bal verlengde naar Laarhoven. Laarhoven was verdediger Zschuschen te snel af, waarna laatstgenoemde net buiten de zestien aan de noodrem moest trekken. Rood voor de sterk spelende Barça-verdediger en een vrije trap voor Unitas'30. Scherpschutter Laarhoven nestelde zich achter de bal en schoot laag raak, 1-0.

In de laatste twintig minuten liet Unitas'30 Barça aan de bal, zonder dat het gevaarlijk werd. Unitas'30 had nog wel enkele dotten van mogelijkheden. De solide spelende linksback Simon Hanemaaijer stoomde mee voorwaarts en had twee reële afspeelmogelijkheden die er beter voor stonden. Hanemaaijer was het overzicht kwijt en schoot zelf. Zijn schot werd eenvoudig gekeerd. Ook Van de Ven, Van Steen en Broks hadden last van de Barca-kwaal. Het was dreigend, maar niet effectief.

In de laatste minuut kreeg Barça nog wel een dot van een kans. De gasten ging wat opportunistischer spelen waarbij diverse voorzetten door uitblinker Hellemons werden weggebokst. Eén van de voorzetten viel wel goed, maar de Bredase invaller kopte net naast.

Zo eindigde deze boeiende wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Unitas'30. Door de resultaten van deze speelronde is het nog altijd ongekend spannend in 4B. Er kunnen nog twee teams kampioen worden en er zijn nog drie teams die strijden om de derde periode. Zie hieronder de standen:

Stand
1. Smerdiek 21 / 48
2. Rillandia 21 / 48
3. Unitas'30 21 / 43
4. Barça 21 / 43
5. DIA 21 / 41

Voor het kampioenschap is het doelsaldo niet van belang. Als er twee ploegen met een gelijk aantal punten eindigt, wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld op neutraal terrein.

3e Periode
1. DIA 6 / 16 (+18)
2. Rillandia 6 / 16 (+15)
3. Unitas'30 6 / 15 (+13)

Als DIA de derde periode wint, zullen de nummer 2 (Smerdiek of Rillandia), Barça en DIA in de nacompetitie spelen.
Als Rillandia de derde periode wint, gaat de periode van de kampioen (Smerdiek of Rillandia) over naar de hoogst geklasseerde zonder periode (Unitas'30 of DIA).

Smerdiek gaat op bezoek bij Barça, waarbij er voor Barça niks meer op het spel staat. Barça is al geplaatst voor de nacompetitie en zal ongetwijfeld enkele spelers sparen i.v.m. kaarten en blessures.
Rillandia gaat op bezoek bij reuzendoder Stavenisse. Aan de Pilootweg gingen Smerdiek en Unitas'30 immers al onderuit. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 5-0 overwinning voor Rillandia.
Unitas'30 gaat naar Beek Vooruit en DIA gaat op bezoek bij Rimboe, dat 2014 erg sterk begon maar inmiddels al drie keer op rij heeft verloren.

Kortom, een aantal scenario's, waarbij duidelijk is dat de kaarten echt pas verdeeld worden op 3 mei omstreeks 16:30u.
Door: Richard Teunissen , 20-04-2014 00:00
Terug naar boven