Unitas JO11-6 <> Rijen JO11-6: Kwestie van de langste adem!

Unitas'30 JO11-6
Rijen JO11-6
25-03-2017
6-0

Deze wedstrijd kenmerkte zich door verschillende blessures. Vóór het eerste fluitsignaal moest Max helaas met een pijnlijke knie terug naar de kleedkamer. Jeron en Josh speelden wel maar ook zij hadden last van verschillende gewrichten.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Rijen die scherp aan de eerste helft begonnen. Naast verschillende kansen wist hun keeper tot twee keer toe een uittrap over de verdediging van Unitas heen te schieten. Hier was onze verdediging niet op berekend terwijl de aanvallers van Rijen dit trucje duidelijk eerder hadden gezien. Een uitbraak volgde. Onze keeper Sietse kon door goed en tijdig uitkomen zijn doel wel verkleinen maar het was meer geluk dan wijsheid dat Rijen in die fase van de wedstrijd geen goal scoorde. Na de eerste 15 minuten kwam Unitas beter in de wedstrijd en het was niet toevallig dat Arvid, die een beer van een wedstrijd speelde, als eerste het doel van Rijen wist te raken vanuit een strakke voorzet vanaf de rechterkant. Daarna volgde een mooie hoekschop van Jeron die door Josh met een droge knal werd ingeschoten, 2-0. Er waren nog verschillende kansen van bijvoorbeeld Jeroen en Niels die helaas net geen doel troffen.

In de tweede helft ging het verdedigend een stuk beter. Ook de opbouw met Niels, Jeron en Josh begon goed te lopen. Het veld werd breder en de buitenspelers Arvid, Raf en Rik maakten mooie acties om tot schoten en voorzetten te kommen. Een pass van Shamil op Jeroen zorgde ervoor dat hij het derde doelpunt kon aantekenen. Het vierde doelpunt kwam van Shamil die een mooie pass van Rik efficiënt wist te benutten. Het vijfde en zesde doelpunt waren bijna identiek. Raf schoot twee keer van rechts op de goal. Deze schoten werden door keeper van Rijen geblokkeerd waarna Shamil slim in kon schieten, 6-0. Al met al een afgetekende overwinning voor de jongens van Unitas JO11-6!