JVOZ JO12-1
25-03-2017
0-1

Scheidsrechter:   Koen Hermus (S)
Na vorige week al windkracht 7 getrotseerd te hebben, was het vandaag een stuk aangenamer. Onder een prachtige lentezon trapten Unitas'30 O12 en JVOZ O12 (eigenlijk O11) om 12:15u af. Nog steeds stond er een pittige wind, dit keer dwars over het veld zodat beide teams niet konden spreken van wind mee of tegen.

Vandaag geen Isa, die geblesseerd is. Wel Thomas, Manuel en Ivar die afgelopen week kampten met pijntjes, verkoudheidjes, enz. Verder kregen we versterking van Lars uit de O11.1. In de beginopstelling weinig verassingen. Danish stond in de goal, achterin vlnr Tijs, Necati, Tariq en Wouter. Op het middenveld stonden Tom, Jason en Milan en voorin Neri, Arda en Ilias.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet JVOZ meteen zien waarom het, ondanks dat het een jaar jonger is dan de tegenstanders in de competitie, goed meedraait. De jongens combineerden gemakkelijk, waren continue in beweging en toonden een positieve felheid in de duels. JVOZ kreeg wat kansen, waarna het uiteindelijk pas in de 20e minuut wist te scoren. Wat kon Unitas'30 daar tegenover stellen. Toch twee dotten van kansen en toevallig twee keer via Neri. Beide keren werd Neri fraai gelanceerd door Arda. De eerste poging werd nog tot corner gestompt door de keeper, bij de tweede poging zag Neri de keeper te ver voor zijn goal staan maar miste het schot helaas de juiste richting.

Kort voor rust viel het centrale duo geblesseerd uit. Eerst Necati met een hoofdwond, enkele minuten later Tariq met een pijnlijke hiel. Lars en Thomas vormden prompt het centrale duo in de slotfase van de eerste helft en hielden stand.

In de rust werd het e.e.a. omgezet. Thomas verhuisde naar zijn vertrouwde positie linksachterin. Arda en Lars gingen centraal achterin spelen en de voorhoede werd gevormd door Manuel, Ivar en Neri.

Ook in de tweede helft bleef JVOZ voetballend de bovenliggende partij. Daar stond tegenover dat Unitas'30 meer tegenstand bood en meer strijd leverde. Neri en Manuel kregen nog twee levensgrote kansen, maar helaas, de JVOZ-goalie liet zich niet verassen en keepte een uitstekende partij. Ook Danish keepte goed en verrichte een aantal goede reddingen, waarbij hij ook nog werd geholpen door de lat.

Al met al een leuke wedstrijd met een hoog tempo tegen een prima tegenstander. Waar we over 1,5 week weer tegen mogen, dan in Vlissingen en waarschijnlijk op een donderdagavond. Tot dan!

Eerst nog drie keer trainen komende week (ma/di/do), waarna we zaterdag naar RBC gaan.