Unitas'30 Zondag 4
Rood Wit W 4
19-02-2017
3-2

Dankzij onze keeper Bruce Roest en zijn bedrijf Roest Safety Consultancy werd 't Vierde deze week voorzien van splinternieuwe tenues en intrapballen, waar wij uiteraard erg dankbaar voor zijn!!
Vandaag moest de goede thuisreeks van de afgelopen weken (6-2 winst tegen Roosendaal, 1-1 tegen RCD en een klinkende 1-0 overwinning op dat clubje van de andere kant van het spoor) voortgezet worden tegen Rood Wit 4. Vooraf geen gemakkelijke opgave. In de beker werd er al ruim de meerdere in de kullekes erkend (1-4) en ook in de uitwedstrijd voor de competitie liep het niet al te best af voor 't Vierde. Daar dropen we met 6-1 op de broek weer af.

De basis bestond vandaag uit Bruce, Yoshi, Patrick, Tobias, Daniël, de gebroeders Dudok, Roy, Bas, 2pac en Frans. Wesley, Wesley P, Stefan namen plaats op de bank en Maarten deed dienst als vlaggert. Wouter moest zich helaas wegens ziekte afmelden, en ook Mo was afwezig.
De toss werd weer gewonnen door onze aanvoerder Patrick, waarna zoals gebruikelijk onze keeper Bruce zijn bidon weer op mocht rapen en in het doel aan de overkant weg mocht leggen. Na dit soort van ritueel van onze aanvoerder kon de scheids eindelijk een begin gaan maken aan de wedstrijd.
De wedstrijd was in de beginfase met name voor de gasten uit Theike. Rood Wit was de eerste 20 minuten een stuk feller in duels op het middenveld, en hadden ook meer balbezit. Tot kansen kwam het echter nog niet, tot er een vrije trap gegeven werd op zo'n 18 meter voor het doel van keeper Bruce. Ondanks een muur van 4 van onze meest angstaanjagende spelers wist de speler van Rood Wit die de vrije trap nam de bal precies over de muur en buiten bereik van Bruce te krullen, 0-1.
Na deze domper wist Unitas steeds meer het spel naar zich toe te trekken en meer en meer gevaar te stichten aan de andere kant, wat resulteerde in een aantal mogelijkheden, maar het net werd nog niet gevonden. De grootste mogelijkheid was een vrije trap van ons kanon Roy die helaas door de muur gekeerd werd. Zo'n 10 minuten voor rust kwam Unitas dan toch op gelijke hoogte door weer een vrije trap van Roy die via een verdediger van Rood Wit laag in de hoek belandde,1-1. Op slag van rust kreeg Unitas ook nog een aardige mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar na een snelle uitbraak kwam Bas een teenlengte te kort om een scherpe voorzet van Glenn tot doelpunt te promoveren. 1-1 werd dan ook de ruststand.

Na in de rust wat omzettingen te hebben gedaan (Stefan voor Bas en Wesley voor Glenn, Wesley P was eerder het veld in gekomen voor Yoshi) werd er begonnen aan de tweede helft. Het werd een gelijk opgaande pot waarin Rood Wit het betere van het spel had, maar niet echt tot kansen kwam. Ook Unitas kwam er af en toe gevaarlijk uit maar de keeper van Rood Wit werd niet echt op de proef gesteld. Na zo'n 20 minuten in de tweede helft werden er wat frustraties heen en weer afgereageerd wat Frans op een rode kaart kwam te staan. Unitas moest dus met 10 man verder.
Zoals ook de vorige wedstrijd tegen dinges uit Etten, waar we na 10 minuten spelen al met 10 man verder moesten door een rode kaart, werkt de man minder situatie op één of andere manier als een pepmiddel voor 't Vierde. Ondanks dat Rood Wit nog steeds de bovenliggende partij was vocht Unitas elke meter, en dit werd beloond. Na een afgeslagen aanval van Rood Wit combineerde Unitas zicht vlot langs de rechterflank, en vond Wesley P met een zuivere pass Stefan die niet faalde oog in oog met de Theikese goalie, 2-1!.
Na deze opsteker voor Unitas probeerde Rood Wit snel weer de stand gelijk te trekken en zocht de aanval. Unitas werd teruggedrongen maar hield stand. Dit verliep zo tot een klein kwartier voor tijd, toen een aanvaller van Rood Wit zicht gewillig liet vallen over het been van de uitstekend spelende Perry. De scheids zag er een penalty in die ook werd benut, 2-2.
Rood Wit zocht in de laatste 10 minuten naar meer, waardoor de ruimtes achterin bij Rood Wit steeds groter werden. 5 minuten voor tijd vond Stefan een gaatje en bediende Wesley met een bekeken boogbal, waarna Wesley met een subtiel tikje met z'n linker de doelman van Rood Wit op het verkeerde been zette en de winnende treffer achter zijn naam zette, 3-2!!. Een paar minuten hierna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd, en blijven wederom de punten op de Leur.

Een lekkere opsteker voor 't Vierde met het oog op de volgende tegenstander. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper Halsteren 3.