DSE JO12-1 niveautje te goed voor Unitas’30 JO13-4

DSE JO12-1
Unitas'30 JO13-4
14-12-2016
13-0

Vandaag stond een oefenwedstrijd op verzoek van DSE JO12-1 op het programma. DSE JO12-1 speelt 2e klasse maar wil lager spelen. Wij zijn gevraagd of we tegen hen wilden spelen, zodat ze kunnen bepalen op welk niveau ze in het voorjaar van 2017 willen gaan spelen. Door de heersende verkoudheid/griep en blessures misten we vandaag wel drie spelers, maar ook DSE miste enkele spelers.

Unitas’30 begon niet sterk aan de wedstrijd. Al na 1 minuut kwam DSE op voorsprong door een goed genomen vrije trap. Daarna maakte DSE het Unitas goed moeilijk door goed te storen. Hierdoor wisten ze onze opbouw vaak te onderscheppen waardoor de 2-0 niet lang uit bleef. Toch waren er ook een paar aanvals momenten die Unitas’30 jammer genoeg niet wist te benutten. DSE bleef goed aandringen en onze spelers vergaten in hun wil aan te vallen goed om te schakelen. Hierdoor vielen er in de eerste helft nog 5 goals er was 7-0 de rust stand. In de rust werden de spelers er op gewezen, dat het belangrijk is om je positie te houden, en als iets niet lukt niet op te geven. Zo gingen ze weer gemotiveerd de 2e helft in. De eerste 10 minuten van de 2e helft bleef de stand ongewijzigd en dat waren de beste 10 minuten van de wedstrijd. Daarna werd het minder en wist DSE uiteindelijk nog 6 keer te scoren en was de eindstand 13-0.

Conclusie, ondanks dat beide partijen niet compleet waren, is dat DSE JO12-1 een maatje "te groot" is voor Unitas JO13-4 en waarschijnlijk het best tot hun recht zal komen in de vierde klasse.