JEKA JO12-1
10-12-2016
3-6

Scheidsrechter:   Koen Hermus (S)
Zaterdag speelde Unitas’30 O12 de laatste competitiewedstrijd van 2016. Het sterke JEKA O12 was de tegenstander. Helaas konden we vandaag niet beschikken over Isa, die meedeed aan een TV-programma. Ook was Necati nog altijd geblesseerd. Er was wel goed nieuws uit ziekenboeg: Neri mocht voor het eerst sinds 1 oktober weer meedoen na ruim twee maanden blessureleed.

We begonnen met de volgende basiself: Danish in de goal, achterin stonden Tijs, Tariq, Wouter en Thomas, op het middenveld Ivar, Milan en Tom en voorin begonnen we met Manuel, Arda en Ilias. Jason en Neri waren de eerste wissels.

Al binnen tien seconden kreeg JEKA een megakans op de 0-1. De behendige nummer 10 schoot, gelukkig voor ons, hard naast. Het was een waarschuwingsschot, want een minuut later was het wel raak. Na balverlies van Unitas’30 rond de middenlijn kreeg dezelfde JEKA-spits een vrije doortocht. Alleen voor Danish maakte hij geen fout waardoor het nu wel 0-1 was.

In het eerste kwartier bleef JEKA de bovenliggende partij en was de 0-2 een logisch gevolg. Na de 0-2 leek Unitas’30 wakker en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Steeds vaker was de thuisploeg op de helft van JEKA te vinden en twee minuten voor rust zorgde Neri voor de aansluitingstreffer uit een hoekschop van Jason.

In de rust werden nog wat puntjes op de i gezet, waarna de tweede helft kon beginnen. Unitas’30 trok de stijgende lijn door en na vijf minuten kwamen we op gelijke hoogte. Uit een keurige opbouw via Danish, Tariq, Tijs en Milan kwam de bal bij Neri. Neri schudde twee tegenstanders van zich af, passeerde een derde en rondde bekwaam af, 2-2.

Het zat de Unitassers vandaag niet mee, want na de twee knullige doelpunten in de eerste helft kwam JEKA vijf minuten na de 2-2 nogal fortuinlijk op voorsprong. Een actie over de rechterkant belandde in de zestien waar Tijs goed naar binnen was gekomen om de bal weg te werken. Hij raakte de bal echter helemaal verkeerd waarna deze zo de kruising in vloog. Erg jammer. Maar de Unitassers rechtten hun ruggen en gingen weer op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam, twee minuten na de goal van JEKA. Milan had een mooie steekpass in huis op Neri, die de bal voorbij de keeper tikte. Arda was er als een echte spits bij en schoot de bal in het lege doel. 3-3! Wat een leuke pot.

Maar helaas. Het zat vandaag echt niet mee. Want drie minuten na de 3-3 kreeg JEKA een corner. Deze werd richting tweede paal geschoten waar Tom goed stond opgesteld. Uit een reflex raakte Tom de bal totaal verkeerd waardoor deze over de lijn verdween. Shit, 3-4. Weer in de achtervolging. Neri ontsnapte nog een keer, maar werd goed geblokt. Even later ontsnapte Neri op rechts, maar week te ver uit naar de zijkant. En ja hoor, uit een diepe bal werd de sterke JEKA-spits gelanceerd. Wouter en Tariq in de achtervolging, maar hij was niet meer in te halen. Danish kansloos, 3-5. Wedstrijd gespeeld. In the dying seconds kregen we nog een strafschop tegen, 3-6.

Komende week weer lekker trainen, waarna we zaterdag indoor gaan voetballen. Tot dan!