Unitas’30 JO13-4 speelt goede wedstrijd tegen kampioen HZ’75 JO13-1

Unitas'30 JO13-4
HZ'75 JO13-1
03-12-2016
2-2

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Kampioen HZ’75 JO13-1 op het programma. De vorige wedstrijd tegen hen hadden we met 5-2 verloren. Maar toen speelde onze toppers niet op hun best. Vandaag de taak om dit dus wel te doen met de wetenschap dat we vandaag ook nog eens twee spelers misten.

Met de instructie om de tegenstander vandaag overal zo goed mogelijk vast te zetten, ging de wedstrijd vandaag om 11:45 van start. HZ’75 begon goed. Maar bij Unitas’30 was de strijdlust goed zichbaar. Helaas lukte het in de 5e minuut niet om de bal uit ons 16 meter gebied weg te werken. Waardoor HZ de kans om op goal te kunnen schieten afdwong en de 0-1 maakte.
Even leek het of Unitas’30 zou worden overklast, maar een paar minuten later kwam de wedstrijd meer in balans. Het vastzetten van de tegenstander, had zijn resultaat en uit een mooie actie met voorzet van rechts maakte Unitas koel de 1-1. Tjakka!!
Dat was lekker en motiveerde onze toppers op de goede inzet vol te houden. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer kansjes voor Unitas'30. Uit corners en vrije trappen, maar ook door goed samenspel. Uiteindelijk lukte het nog voor rust om op 2-1 voorsprong te komen, door een schot wat door een speler van HZ van richting werd veranderd. Met opgeheven hoofd en een enigszins overrompelde tegenstander gingen we de rust in.
Na de rust was de krachtverhouding in de wedstrijd nagenoeg gelijk. Beide partijen kregen kansen. De grootste kans was voor HZ’75, die een penalty kreeg. Maar keeper Levi was koelbloedig en stopte hem als een echte penalty killer. Tegen het einde van de wedstrijd kwam HZ’75 langszij door een verdedigende fout 2-2 en een paar minuten later floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Al met al hebben onze toppers vandaag erg hard gewerkt en een goed resultaat behaald. Er zijn echt weinig kansen weg gegeven en goede kansen gecreëerd. Een paar spelers stonden vandaag op een andere plek, wat goed uitpakte. Dat biedt de coaches meer opties voor de toekomst. Volgende week spelen we de 2e ronde voor de KNVB beker tegen MOC’JO13-5 en zijn we benieuwd of onze toppers deze inzet en teamspirit vast kunnen houden.