JO 11-6 Passie, Plezier en prestatie in 1 wedstrijd gebundeld

Unitas'30 JO11-6
TVC Breda JO11-5
22-10-2016
3-2

Vandaag was de dag dat de JO 11-6 konden laten zien dat ze echte mannen zijn geworden. De vorige ontmoeting met TVC Breda werden ze binnen een kwartier afgedroogd en stonden ze met 3-0 achter. Hoe zou het vandaag verlopen?
De wedstrijdbespreking werd onder de douche uitgevoerd, omdat er geen plek was in kleedkamer 20 (voor degenen die het Unitascomplex kennen, kleedkamer 20 is de grootste kleedkamer en tevens de kleedkamer van onze trots Unitas 30 Zondag 1.)
In de douche ontstond een gevoel van: vandaag gaat het gebeuren. Een tactisch plan hadden de trainers en coaches uitgedacht, nu nog uitvoeren.
We gingen goed uit de startblokken en TVC kwam er de eerste minuten niet aan te pas. Hoewel er over en weer kansen kwamen, had Rick aan de rechterkant zijn turbo aangezet en gaf een goede voorzet op Shamil. Kappen, draaien en daar stond Arvid helemaal vrij voor de goal. Met een goede intikker klopte Arvid de goede keeper van TVC. Tot op heden de minst gepasseerde keeper in de competitie, 1-0.
TVC kwam wat meer onder onze druk uit, waardoor er wat kleine kansen ontstonden. Nog steeds alles onder controle.
Kort daarna kwam een speler van TVC verkeerd terecht na een duel, gevolgd door een vrije trap. Deze werd prachtig ingeschoten, 1-1.
We waren even van de kaart en moesten natuurlijk opnieuw beginnen. Er werd vanuit de verdediging goed tegen gehouden, waardoor onze aanvallers velen kansen konden creeren. De eindpass kwam nog niet goed bij de spitsen, waardoor de stand gelijk bleef.
TVC brak snel uit na een aanval van ons en met een individuele actie scoorden ze uit het niets 1-2. Zou dit een herhaling zijn van de vorige keer? Toen hadden we met 6-2 verloren.
Gelijk bij de aftrap werd goed de ruimte benut die TVC liet ontstaan. Aanval via de zijkant, waarna Shamil prima kon binnenschieten, 2-2 na 1 minuut achterstand.
De rust was nodig om iedereen weer even op adem te laten komen. Hoog tempo in de wedstrijd gespeeld en het plan goed uitgevoerd, echter de stand was nog gelijk. Zou het ons lukken?
De 2e helft was bijna een herhaling van de eerste. Over en weer diverse kansen, waarbij de keepers een hoofdrol gingen vervullen. Sietse stond zeer goed te keepen en zorgde hiervoor dat hij een onneembare vestiging werd in de 2e helft. Jeron, Josh en Max hielden de achterhoede goed dicht en gingen mee naar voren op de momenten dat het kon.
In de voorhoede werd door iedereen goed gevoetbald. Rick, Shamil, Arvid, Jeroen en onze gastspeler Tim van de JO 11 11 (voor 10 zakken chips kwam hij vandaag invallen). Iedereen kreeg de kans om de 3-2 te maken maar het lukte niet. Of de eindpass was net niet goed, of het schot was te zacht. Zou de goal nog vallen?
Na een goed opgezette aanval vanuit de achterhoede en dito voorzet kwam de bal bij Jeroen. De bal schoot door, echter hij kon hem nog net oppakken. Jeroen had 3 pogingen nodig om de keeper te verslaan. Hij bleef volharden en schoot uiteindelijk met een puntertje binnen. Een spreekwoordelijke lelijke goal, maar die tellen ook. 3-2
TVC ging vol op de aanval, waardoor we nog meer kansen kregen. Echter de achterhoede was inmiddels een onneembare vestiging geworden, elke kans werd om zeep geholpen. In de voorhoede lukte het net niet om de bevrijdende treffer te maken. Het bleef dus spannend tot het eind.
Gelukkig kwam het fluitsignaal snel en was de overwinning verdiend. Passie, plezier werd gedurende de hele wedstrijd getoond en dat leidde deze keer tot resultaat. Knap gedaan kerels. Wat een vechtlust en positieve uitstraling voor de komende wedstrijden.
De penalties werden door beide teams goed ingeschoten. De keepers hadden weinig kans om deze te stoppen. Uiteindelijk een mooie wedstrijd gezien waarbij we natuurlijk deze lijn willen doorzetten. Komt u volgende week ook kijken? Alle gegevens staan op de site.