WDS'19 JO13-3
Unitas'30 JO13-4
22-10-2016
5-1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen WDS JO13-3 op het programma. We moesten vroeg uit de veren, omdat de wedstrijd om 8:30 zou beginnen. Op papier zouden we deze wedstrijd makkelijk moeten kunnen winnen. Maar een groot deel van onze spelers hadden een leuk schoolfeestje achter de rug. Of ze op dit tijdstip goed genoeg uitgerust zouden zijn, was nog maar de vraag.

Vlak voor aanvang, bleek dat de tegenstander slechts 9 spelers had, maar om 9:40 hadden ze toch 10 spelers en ging de wedstrijd van start. Al snel werd duidelijk dat dit WDS team veel beter speelde dan het team waar we twee weken geleden met 5-0 van wonnen. Ondanks dat ze met 10 man waren, hadden ze namelijk het betere spel. Unitas’30 JO13-4 wist de man meer situatie met geen mogelijkheid te benutten. Na 10 minuten stond het dan ook terecht 1-0 voor WDS, en erger nog het werd ook nog 2-0. Hierna arriveerde speler nummer elf van WDS. Dus dat beloofde niet veel goeds voor het verdere verloop. Unitas’30 JO13-4 kon niet de motivatie op brengen deze tegenstander goed vast te zetten en ook de combinaties liepen niet helemaal lekker. Het werd 3-0… Maar vlak voor rust wisten we nog de 3-1 te scoren.
Na rust leek de oppepper geen indruk te hebben gemaakt, want in plaats van 3-2 te maken werd het 4-1, door een counter. Daarna werkte onze buitenspel val een aantal keren zeer effectief. Ook kregen we nog wel een paar kleine kansjes, maar die gingen er niet in. Uiteindelijk scoorde WDS ook nog de 5-1.
Terugkijkende heeft WDS verdiend gewonnen, vooral omdat onze spelers niet echt in het spel kwamen. Ze hadden er voor de volle 100% voor moeten knokken en de meesten deden dat maar voor 75%. Maar het kwam ook omdat WDS J013-3 door de herfstvakantie spelers hadden aangevuld vanuit hun JO13-1 team. Wat niet in strijd is met de regels, maar zeker bijdroeg aan de onbalans in de wedstrijd.