4 op een rij voor Unitas'30 JO15-1 in Drunen

Unitas'30 JO15-1
24-09-2016
0-1

Scheidsrechter:   Dietvors, D.
Na 3 overwinningen op rij moesten onze jongens deze keer aantreden in Drunen tegen RKDVC JO15-1. Kon de 4 op een rij worden bewerkstelligd?

Lennart en Raoul waren weer fit genoeg om te spelen, dus we gingen met een complete selectie op pad. Via achteraf weggetjes leek het erop dat we uit zouden komen bij het Land van Ooit, maar dan was daar toch Sportpark aan de Duinweg. Een prachtige accommodatie met een strak hoofdveld waarop de volgende 11 basisspelers aantraden vrnl:

Sven
Ralph, Robbin, Delano, Max
Milan (c), Jarno, Sid
Dre, Floris en Imran

Na het eerste fluitsignaal was het Unitas dat de aanval zocht. Als eerste werd Jarno de diepte ingestuurd maar speelde hij de bal net iets te ver voor zich waardoor de verdediging en keeper van RKDVC kon ingrijpen.

Na 9 minuten was het dan wel raak. Uit een standaardsituatie kwam de bal voor de voeten van Sid die de bal wilde inschieten. Hij raakte de bal niet vol genoeg, maar zorgde er wel voor dat Dré oog in oog kwam de staan met de keeper. Dre bleef koel en schoot de bal beheerst naast de keeper tegen de touwen 0-1!

De score kon worden uitgebouwd, maar in de afwerking waren we elke keer niet scherp genoeg. Een voetbalwet leert dat als je zelf niet scoort de tegenstander ook kansen krijgt. Deze kans kwam ook voor de tegenstander, maar was het Sven die in eerste instantie al redding bracht maar de rebound ook uit z'n doel kon verwerken.

In de rust werd het tactisch plan weer doorgesproken. Milan en Ralph werden vervangen door Nadiem en Daan.

Na de rust kwamen we weer goed uit de startblokken. Het was Floris die de 16 meter inkwam en de bal met een boogje om de tegenstander heen wilde spelen. Er zat een handje van de tegenstander tussen, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter Dietvors wachtte de situatie af en besloot vervolgens om de bal op de stip te leggen. Aangezien Floris vorige week had gemist was het nummer 2 Robbin die van elf meter aan mocht leggen. Hij legde aan voor zijn penalty, schoot de bal links van de keeper, alleen dook de keeper ook in deze hoek en pakte dus zodoende de strafschop.

Door het niet afmaken van de kansen bleef RKDVC in de wedstrijd en gingen zij opportunistischer spelen. Grote kansen leverde dit niet op maar het bleef toch erg spannend. Inmiddels werd Robbin gewisseld voor Raoul en kwam Lennart in de ploeg voor Sid.

De beste kans in de tweede helft na de penalty was voor Dré. Hij werd door Milan met een uitstekende steekpass de diepte ingestuurd. Hij kwam net als in de eerste helft oog in oog met de keeper te staan, maar deze keer was het de keeper van RKDVC die zijn ploeg wederom op de been hield.

RKDVC ging man op man spelen en zette alles op alles om een puntje aan de wedstrijd over te houden. Verder dan 2 corners kwamen ze niet en zijn we verder niet meer in de problemen gekomen. Kortom een vierde overwinning op rij, nog geen enkel puntverlies en van de 4 wedstrijden 3x geen tegendoelpunten.

Een prima prestatie waarvoor onze complimenten! Echter zullen we aanstaande zaterdag weer alles op alles moeten zetten om nummer 3 Roosendaal het lastig te maken. Zij zijn ook nog ongeslagen met 10 punten. Nummer 2 tegen de nummer 3 een ware kraker dus op ons eigen sportpark om 13:15u op veld 4.