Willem II E3
Unitas'30 E5
19-05-2016
4-4

Na een succesvol seizoen waarin het kampioenschap werd behaald trad Unitas ' 30 E5 afgelopen donderdag in Tilburg aan tegen Willem II E3. Op het complex in Tilburg vond net als in het Rat Verlegh stadion een derby tussen zwart-geel en de tricolors plaats. Wellicht met wat minder toeschouwers maar de spanning was zeker even groot.

Unitas '30 wist al snel haar vertrouwde spel op te pakken. Met verzorgd spel werd Willem II direct verrast en konden de eerste kansen genoteerd worden. De vreugde was dus groot toen een ingestudeerde corner van Matthijs Lejeune door Thijn van de Wiel bij de tweede paal werd binnen geknikt. Unitas '30 had het overwicht, maar wist de score niet uit te bouwen. In de afwerking was de ploeg net niet scherp genoeg of vond ze de goed spelende keeper van Willem II op haar pad. Vlak voor rust werd bij een van deze kansen slordig balverlies geleden waardoor Willem II via een counter langszij konden komen. Unitas '30 wist echter, gelijk vanaf de aftrap een prachtige aanval op te zetten. Thijn van de Wiel stuurde met een listige hakbal Huseyin Ozcelik op de keeper af: 2-1! Maar lang kon de ploeg uit Etten-Leur niet genieten. Terwijl de tijd al verstreken was en de spelers kennelijk al met de rust bezig waren wist Willem II in de laatste minuut wederom op gelijke hoogte te komen.

Na de rust begonnen beiden ploegen fel aan de tweede helft. Willem II nam de grip op de wedstrijd over en Unitas ' 30 mocht van geluk spreken dat ze niet snel op achterstand kwam. Twee maal bood de lat redding. Na een kwartier kwam Willem II dan toch op voorsprong. Via een prachtige solo werd de bal fraai tot treffer verwerkt. Unitas ' 30 leek verslagen. Zeker toen slordig uit verdedigen de 4-2 voor Willem II in leidde. Maar de ploeg rechte de rug en gooide alles in de strijd om toch met een goed resultaat huiswaarts te keren. Necati Ayrim wist met een prachtig afstandschot de aansluitingstreffer te maken. Ondanks de vermoeidheid van beide teams golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen. In de allerlaatste minuut was Unitas '30 echter alert genoeg en kon het via een counter uitbreken. De vreugde was dan ook groot toen Emercan Babalik doeltreffend afrondde. Eindstand 4-4.