A2 KWEEKT ZELFVERTROUWEN VOOR HALVE FINALE BEKER

02-05-2016
3-2

Scheidsrechter:   Reijne, Ties
Maandagavond 2 mei stond de inhaalwedstrijd tegen Cluzona A1 op het programma. Waarachtig kon trainer Robin “Mourinho” Sprenkels putten uit de voltallige en fitte selectie van A2. Alle 13 vedettes hadden de route naar Sportpark De Lage Banken kunnen vinden.
A2 begon lekker aan de wedstrijd. Cluzona – dat reeds kampioen was – kon geen potten breken tegen een fel Unitas’30. Kleine kansjes voor de vliegensvlugge Niels, stylist Wout en “bakker” Rick leverden echter geen doelpunten op. Daarentegen profiteerde Cluzona van een klein slippertje van de verder uitstekende keepende Dylan: 0-1. Geheel tegen de verhoudingen in, staan de mannen uit Wouw voor. Kort voor rust ontsnapt Niels op de linkerflank aan zijn directe tegenstander (type bestelbus uit 1960), geeft de bal voor en goalgetter Faisal friemelt de bal achter de doelman van Cluzona: 1-1.
In de tweede helft komt Yoshi de prima spelende Wessel vervangen en gebeurt waar al het massaal toegestroomde Unitas-publiek op zit te wachten: Billy komt in het veld. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want met Billy in het veld gebeurt er altijd wel iets verrassends.
Ondertussen gaat A2 onverstoord door met hun goede spel. De mannen laten zien hoe voetbal gespeeld moet worden. Strakke verdedigers als Bob, Yoshi, Teun, Marnik en Mitch (alias Tommy Beugelsdijk) geven zo goed als niets weg. Het middenveld met Rick, Wout, Wessel en vooral Billy staat als een huis en voorin zijn Youri, Faisal en Nielske een plaag voor de verdediging van Cluzona. Halverwege de tweede helft komt de bal via Rick bij Wout en hij stuurt met een geweldige dieptepass Niels op pad. De linksback dacht dat hij bij raam 2 van de MacDonalds een Fishfilet aan het bestellen was zeker, want Niels was al mijlenver van hem vandaan. Hij prikte de bal vervolgens slim langs de ontredderde doelman: 2-1 voor Unitas’30. Helaas duurde de vreugde maar kort. Na wat onachtzaamheid achterin, lag de bal plots in het netje achter Dylan: 2-2. Daarop volgen nog wat mogelijkheden voor Unitas’30, maar steeds in de prima keeper van Cluzona er als de kippen bij om een doelpunt te voorkomen.
Zoals bekend duurt een wedstrijd 90 minuten, dus nog alle mogelijkheden voor onze kerels van A2. En waarachtig: Een minuut of 8 voor tijd krijgt Billy de bal aangespeeld op het middenveld. Met een paar “Messi-bewegingen” passeert hij de middenvelders van de blauw-witten en schiet op goal. Ongelofelijk maar waar: de bal verdwijnt in de touwen en onze boys staan met 3-2 voor. Alle frustratie van zich afgevoetbalt en scoren: dat is Billy.
In de laatste minuut geeft arbiter Reijne nog een penalty na duwen. Niels krijgt het voor mekaar de bal hoog over te schieten, maar dat maakt geen verschil meer voor de einduitslag: A2 verslaat de kampioen met 3-2.
Een prima opwarmer voor zaterdag 14 mei. Want dan staat in Roosendaal de uitwedstrijd en halve finale voor de KNVB beker op de rol, uit tegen DVO A1. Met het vertoonde spel van deze maandagavond kan dat bijna niet mis gaan. Jongens proficiat en veel succes op de 14e !