Mooie overwinning in en tegen Roosendaal

Roosendaal D6
Unitas'30 D6
13-02-2016
1-6

Eindelijk was het zover. Na het behaalde kampioenschap in de najaarsreeks en vervolgens 2x een valse start met het beginnen van de voorjaarscompetitie was het vandaag eindelijk zover: we konden eindelijk beginnen aan onze eerste wedstrijd van de voorjaarsreeks. Deze begonnen we in Roosendaal en wel tegen Roosendaal D6. Helaas moesten we erg gehavend beginnen aan deze wedstrijd. We hadden maar liefst vier afmeldingen. Carnaval eiste zijn tol.... Gelukkig waren Daan en Dennis (beiden D3) en Cas (D8) bereid in te springen in deze wedstrijd, zodat we toch met voldoende spelers konden afreizen naar Roosendaal. Jongens bedankt! Al vanaf de aftrap was duidelijk dat er veel voetbal zat in het team van onze tegenstander. We kwamen de eerste minuten nauwelijks aan de bal. Uit het niets kwam dan ook de 0-1 voorsprong. Al in de 4e minuut slalomde Tijn op zijn karakteristieke wijze door de Roosendaalse verdediging en uit de eerste beste Unitas-aanval scoorde hij de 0-1. Roosendaal leek niet van de wijs gebracht en ging gewoon door met aanvallen. Net als we denken dat de 1-1 in de lucht hangt, breken we uit via een mooie tegenstoot. De bal komt uiteindelijk bij Erik die de 0-2 binnentikt. Een paar minuten later dacht Luuk ook gescoord te hebben, echter zijn doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.0-2 Was ook de ruststand. De tweede helft begonnen we erg goed. Leuk overspel, goede aanvallen. Toch duurde het tot de 12e minuut na rust dat we de voorsprong konden uitbreiden. En hoe, vanaf zo'n 20 meter kwam Martijn in schietpositie en hij aarzelde geen moment. Een vlammend schot dat rechtstreeks achter een kansloze doelman in het Roosendaalse doel belandde. Zo'n vier minuten later was er zo ongeveer de enige aanval van Roosendaal in de tweede helft. Waar wij nog aan het aanvallen waren, kwam deze keer onze verdediging te laat, 1-3. De laatste fase van de wedstrijd was weer voor 100% voor Unitas. In de 25e minuut gaf Martijn een mooie trap naar voren die op maat Dennis bereikte. Dennis had al wat kansen gemist, maar deze keer scoorde hij perfect. De 1-4 was een feit. Twee minuten later een nieuwe, mooie aanval, Daan werd in stelling gebracht, rukte op en scoorde met een laag schot de 1-5. In de laatste minuut konden we nog één juichen. Een beetje scrimmage voor het doel, een schot van Pieke wat nog kon worden gepareerd door de keeper en uiteindelijk was het Sven die het beslissende tikje gaf. De eindstand was een feit 1-6! Alles bij elkaar een mooi begin van de competitie. Gewoon zo doorgaan jongens!