Volgende keer spelen we gewoon 2 keer een 1e helft!

Unitas'30 F1
28-11-2015
4-0

Unitas F1 tegen Baronie F1

Zaterdag mochten we allemaal uitslapen. Pas om 12.30 start de wedstrijd uit tegen Baronie in Breda. Na omgekleed te hebben in de wat krappe kleedkamer, snel naar het veld om de warming up te doen. Er moet voor de verandering gespeeld worden op echt gras. Met de harde wind erbij zal het best eens een lastige wedstrijd kunnen worden. Baronie staat niet voor niets een plaatsje hoger op de ranglijst.

Unitas gaat voortvarend van start. In de eerste helft is het eenrichtingsverkeer richting het doel van Baronie. Er wordt goed overgespeeld, en iedereen weet elkaar bijna moeiteloos te vinden. Via de zijkanten wordt de achterlijn een paar keer goed gehaald en komen goede voorzetten. Ook door het midden zijn mooie acties te zien. Het is een drukte van belang voor de goal van Baronie. Het is wachten op het eerste doelpunt van Unitas. Ook verdedigend is Unitas goed bij de les en worden geen kansen weggegeven. De bal wordt vaak al bij de middellijn opgepikt en snel weer naar voren gespeeld. Een enkele keer weet Baronie de bal wel over de middellijn te krijgen, en zijn dan ook een keer gevaarlijk en alleen voor de keeper. Deze weet zijn doel echter met een paar goede reddingen leeg te houden.. Weer aan de andere kant wordt een paar keer goed van afstand geschoten. De bal wil er helaas niet in. Het zit nog niet mee, maar dat komt vast nog wel…

5 minuten voor het eind van de 1e helft weer een uitbraak van Baronie. De bal wordt ver naar voren getrapt en is een makkelijke bal voor onze keeper, die de bal eenvoudig oppakt. Iemand langs de lijn roept ‘hands’ en warempel, de scheidsrechter fluit voor een vrije trap! Hoe kan dat nou? Dat slaat echt helemaal nergens op. De vrije trap wordt snel genomen, en de bal vliegt met een grote boog precies onder de lat door. Onhoudbaar. 1-0 voor Baronie. Dat is een lelijke tegenvaller. Het was tot die tijd wachten op een goal van Unitas. Niets aan de hand dus, want als we zo blijven voetballen, gaan er vast nog wel een paar in voor onze jongens.

De scheidsrechter fluit voor de rust. Helaas is er geen limonade. Die komt net na aanvang 2e helft. Het is best koud met de harde wind en de tegengoal van Baronie dreunt nog een beetje na.

De 2e helft geeft een ander beeld. Bijna niets lukt er meer. Acties mislukken, passes komen niet aan, de verdediging is er af en toe niet met de gedachten bij, waardoor Baronie vaak gevaarlijk voor de goal kan komen. Baronie heeft vleugels gekregen lijkt het door de onverwachte goal in de 1e helft. Unitas lijkt een beetje van de kaart. Al snel is er een klutsbal voor de goal van Unitas die helaas in de goal beland.. 2-0. Er wordt van alles geprobeerd, maar het wil niet meer. Weer een aanval van Baronie. 3-0..
Aan het eind van de wedstrijd wordt er nog een onduidelijke vrije trap gegeven voor Baronie. Ook deze wordt hoog en onhoudbaar ingeschoten. Eindstand 4-0.

Jammer van dit resultaat. De gehele wedstrijd bekeken had het minstens 4-4 moeten zijn. Volgende keer spelen we gewoon 2 keer een 1e helft!