E8 eindigt op de 2e plaats in de najaarscompetitie

Unitas'30 E8
28-11-2015
5-3

De laatste ronde van de najaarscompetitie was uit bij Groen Wit.
De 2e plaats was al zeker en de 1e alleen nog maar op papier te behalen, dus zonder druk lekker ballen was het devies.

We begonnen sterk en al na een paar minuten werd een schot van Luca binnen getikt door Milan: 0-1. Een minuut of 5 later een knal van Tomas en het was 0-2. Tussendoor had Martijn ook de lat geraakt en was ook de paal al een keer getroffen.... Het ging lekker dachten we. Maar vanaf dat moment waren we niet scherp meer. Posities werden niet gehouden, passes waren slap en onnauwkeurig, weinig positiespel. Groen Wit profiteerde meteen en binnen een mum van tijd stond het 2-2 en uiteindelijk bij rust zelfs 4-2.

Een stevige peptalk in de rust was nodig, want gezien de kansen die we in het begin kregen was alles nog mogelijk.

Op jacht naar de aansluitingstreffer dus en intussen alert blijven op de counter. De wil was er alleen wel, maar het spel bleef matig vandaag. Toch kwamen er kansen. Paal en lat werden geraakt, er werd recht op de keeper geschoten in kansrijke positie. Aan de andere kant regelmatig samengeknepen billen bij weer een gevaarlijke uitbraak. Gelukkig werden die er uit gehaald door defensie en Joep, die prima keepte. Uiteindelijk was het Martijn die de 4-3 scoorde. We gingen daarna vol op jacht naar de gelijkmaker. Die viel niet, maar dan zul je altijd zien dat hij aan de andere kant valt. Zo ook nu en vanuit een uitbraak scoorde Groen Wit de 5-3.

Het zat er vandaag niet in. Gelukkig in een wedstrijd die er niet meer toe deed. Wat blijft is een prima 2e plaats met 22 punten uit 10 wedstrijden. Volgende week de eerste wedstrijd in de knock out fase voor de beker. Deze week hard trainen en zorgen dat we dan wel scherp zijn en voetballen zoals we kunnen!