Groen Wit E4
28-11-2015
14-1

Scheidsrechter:   Broek, Lonneke van den
De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie liet duidelijk zien dat E5 de laatste weken een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het begin van de competitie begon was onwennig en leverde onnodig verlies op. Maar door hard te trainen en goed op elkaar ingespeeld te raken hebben de boys laten zien dat ze heerlijk kunnen voetballen. Tegen Groen Wit E4 stond er niet op het spel, hoewel. Handhaven van de tweede plaats en de 'titel' van meest scorende ploeg heeft toch ook wel waarde. De laatste drie wedstrijden is veel aandacht gegeven aan het positiespel en overspelen. Dat was dan ook de opdracht voor vandaag. E5 liet direct zien dat dit zeer effectief is. Binnen tien minuten werd Groen Wit volledig weggespeeld en stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. Unitas was in de afwerking wat slordig en ongelukkig maar bouwde de voorsprong met gemak uit naar een 7-0 ruststand. Mooiste doelpunt was toch wel de 4-0. Rechtsback die de bal verovert, terugspelen naar de keeper, bal naar links verplaatsen, langs de lijn doorspelen, passeeractie, voorgeven en binnen tikken. 'Uit het boekje' en glunderende coaches langs de kant. Prachtig!

In de rust werden wat omzettingen gedaan, maar dit had weinig effect op het scoreverloop. Rustig ging Unitas verder met het combinatie spel. Pas bij het bereiken van de dubbele cijfers werd het spel wat slordiger en zelfzuchtiger, Uiteraard wil iedereen scoren. De ploeg verdient een groot compliment dat ze na enkele kansen en de tegentreffer van Groen Wit (10-1) weer geconcentreerd vanuit de posities gingen spelen. Hierdoor werd de eindstand uiteindelijk 14-1. Groot compliment voor de jongens. De trainers/coachen en ouders hebben genoten van het spel, de ontwikkeling en vooral de hechte band van het team!

Ook leuk dat Aaron en Matthijs daarna nog met E4 mochten meespelen in de derby tegen Internos E2 (4-2 winst, 2x Aaron), toch een stapje hoger voor de boys waar ze lieten zien ook hier goed mee te kunnen spelen.

1-0 Aaron Wildhagen
2-0 Aaron Wildhagen
3-0 Louis Donders
4-0 Swaraj Bhagwat
5-0 Luca Breewel
6-0 Levi van Dijk
7-0 Levi van Dijk
8-0 Thijn van de Wiel