Baronie O10-1
Unitas'30 O10
21-11-2015
3-2

Op deze koude en regenachtige zaterdag werd er afgereisd naar Breda voor de uitwedstrijd tegen nummer laatst Baronie O10. Doordat deze tegenstander nog geen punt behaald had was er de gedachte aan een makkelijke ochtend. Voor de wedstrijd kregen de mannen nog horen dat de Baronnen maar nipt verloren hadden van Roosendaal en ’t Zand en dus niet mochten worden onderschat.
Om 10 over half 11 werd afgetrapt op Sportpark de Blauwe Kei.
Al in de 2e minuut was er de eerste kans voor Baronie, maar Kane bleef goed kijken en wist deze kans onschadelijk te maken. Twee minuten later was er het antwoord van Unitas, maar helaas ging het schot van Veron voorlangs. In de 6e minuut kreeg Unitas weer een kans. Lars stoomde op rechts naar voor maar ook dit schot ging voorlangs. Even later stuurde Sam Lars de diepte in en zette hem vrij voor de keeper. Helaas kwam hij de keeper niet voorbij en de keeper van Baronie plukte de bal voor de voeten weg. Na 10 minuten werd er goed samenspel op de mat gelegd door Unitas, de bal kwam terecht bij Anouar die op zijn beurt Sam bediende. Zijn schot werd gekeerd door de keeper van Baronie die vandaag magneten in zijn handschoenen leek te hebben.
In de 14e minuut veroverde Binc de bal, speelde Fadi in, die vervolgens een pass gaf op Jermy. Ook zijn schot werd tegengehouden en ook de rebound wist Unitas niet te verzilveren.
Ondanks deze kansen voor Unitas was Baronie zeker niet minder. De wedstrijd kantelde en Unitas begon slordiger te spelen. Na een kwartier spelen liet een speler van Baronie een goede actie zien, ging er langs de zijlijn vandoor en liep op Kane af. Helaas had Kane geen antwoord op het harde schot in de korte hoek, 1-0. Na deze tegentreffer begon Unitas paniekerig te spelen en wist het niet wat het moest doen. Vijf minuten voor rust was er geschutter achterin.
Een speler van Baronie profiteerde van het misverstand tussen de spelers en legde de bal over de uitgekomen Kane heen, 2-0.
Met deze stand werd de rust bereikt en konden de mannen even op adem komen.
Na de rust leek Unitas beter uit de startblokken te komen en was het wat feller op de bal.
Hierdoor kreeg Anouar in de eerste 2 minuten al een kans, maar de mannen van Unitas hadden het vizier niet op scherp staan vandaag en ook dit schot ging naast. Het duurde tot de 13e minuut voordat Unitas weer een kans kreeg. Ditmaal was het een schot van Fadi dat net naast ging.
Twee minuten later was het Jip die de bal in de korte hoek naast schoot. Unitas zocht de aanval maar kon niet echt een vuist maken. Vijf minuten voor tijd kreeg Unitas de genadeklap te verwerken.
Baronie kwam er met een aantal man goed uit en liepen richting goal van Unitas. In eerste instantie wist Kane nog uitstekend redding te brengen en tikte de bal voor de voeten van de tegenstander weg. Helaas wist Unitas geen raad met deze bal en kon Baronie de bal tegen het net trappen, 3-0.
De overige minuten van deze wedstrijd leken een formaliteit, maar in de laatste 5 minuten gebeurden er nog rare dingen. Unitas werd wakker en Baronie zakte in.
In de 22e minuut werd er nog een vrije trap van Veron net overgetikt door de keeper.
Maar in de 23e minuut had deze ware sta-in-de-weg geen antwoord. Jip snelde er op rechts vandoor en schoot de bal hoog in de verre hoek, 3-1 en de eer was gered. 30 seconden voor tijd gaf Lars een diepe bal op Sam, hij kwam alleen voor de keeper en schoot de bal koelbloedig binnen, 3-2.
De bal werd afgetrapt door Baronie en Unitas joeg op de bal. Een wonder leek zich te voltrekken, Unitas kwam in balbezit, maar de laatste kans van de wedstrijd kon niet worden benut.