Unitas C1 stelt orde op zaken na zwakke eerste helft.

1-8

Scheidsrechter:   Graaf, N. de
Zaterdag 3 oktober

Vandaag mochten we een keer vroeg spelen. Om 09.00 uur vertrokken we met een volledige selectie richting sportpark Schenkeldijk in Dordrecht. De enige afwezige was hoofdtrainer Sandor Wichers die er vanwege een bedrijfsuitje niet bij kon zijn. Assistent-trainer Jordi Raaijmakers, die eerder in de week ook de trainingen leidde, mocht vandaag de verantwoordelijkheid op zich nemen. S'ochtends kwam er wel een appje van Jim dat hij zich niet helemaal 100% voelde. Toch zou hij in de basis starten.

Dubbeldam had 6 punten behaald uit 4 wedstrijden. De 2 verloren wedstrijden waren tegen titelkandidaten Madese Boys en Kloetinge (beide 6-0). De laatste 2 wedstrijden werden allebei in winst omgezet. Zeker geen tegenstander om makkelijk over te denken.

Om 10.30 begonnen we met de volgende elf in de basis: Daan, Neal, Yoran, Jim, Lars, Ayman (C), Koen, Mike, Chiesa, Desmond, Mitchell. Hierdoor begonnen Illias en Joost op de bank.

Er werd niet goed begonnen aan de wedstrijd. Dubbeldam was wel wakker en al na een paar minuten moest Daan in actie komen. Niet veel later was het de paal die ervoor zorgde dat Unitas niet vroeg op een achterstand kwam. Na ongeveer 10 minuten was het toch Unitas die op voorsprong kwam. Van een meter of 20 legde Desmond aan om een vrije trap te nemen. Deze werd mooi richting de rechterbovenhoek gekruld maar via de binnenkant van de paal kwam de afvallende bal bij Mike die voor een open goal makkelijk kon binnenkoppen 0-1. Vrij snel hierna maakte Dubbeldam alweer de gelijkmaker 1-1. Het spel liep niet lekker en vaak werd er slordig omgegaan met de passing. Gelukkig was Daan wel oplettend en op prachtige wijze maakte hij redding op een hard schot. Zonder echt goed te spelen kwamen er tegen het eind van de eerste helft toch nog flink wat goede kansen voor Unitas. Zowel Mike als Desmond kregen de bal niet tegen de touwen. Desmond kreeg later nog zijn grootste kans. Na het slim omspelen van de keeper schoot hij voor een open doel strak tegen de paal. Ook Chiesa, die een voorzet kreeg van de zijkant, schoot de bal van dichtbij over. Op slag van rust kreeg zelfs Mitchell de bal er niet in. Ook de rebound voor Mike was niet goed voor een goal. Met een teleurstellende eerste 35 minuten gingen we rusten.

In de rust werden alle dingen besproken die echt beter moesten en er werd besloten om nog even niks te veranderen aan de opstelling. Jim kreeg de nodige medicatie en na de siroop mochten we weer terug richting het kunstgrasveld.

Al na een paar minuten in de tweede helft gaf Jim aan dat hij echt niet meer verder kon. Voor hem in de plaats kwam Joost, die als laatste man ging spelen. Met enig geluk kwam Unitas vrij snel weer op een voorsprong. De scheids, die net als Unitas een zwakke eerste helft kende, zag een kleine overtreding van Desmond over het hoofd waardoor onze spits 1 op 1 kwam en dit keer niet faalde 1-2. Twee minuten later schoot Mitchell na een geslaagde actie op de lat en uiteindelijk kwam de bal bij Chiesa die met een "frommelgoal" zorgde voor de 1-3. Het zou voor Mitchell zijn laatste actie zijn want voor hem kwam Illias in de plaats. Direct na deze wissel werd Dubbeldam nog 1 x gevaarlijk maar via de voet van Neal belandde de bal op de buitenkant van de paal. Eindelijk begon Unitas weer te laten zien dat ze erg goed kunnen voetballen en dit resulteerde nog in een paar mooie goals. Na een mooie dieptepass van Koen schoot Chiesa de bal uitstekend in de verre hoek 1-4. Onze zeker geen lange centrale verdediger Yoran maakte uit een corner de 5-1 met zijn hoofd! 10 minuten voor tijd gaf Ayman een goede steekbal op Desmond die zich goed vrijspeelde en soepeltjes de 1-6 maakte. Uit een voorzet van diezelfde Desmond maakte Chiesa zijn 3e van de wedstrijd en het slotakkoord was weer voor Yoran, die wederom met een knappe kopbal zijn tweede maakte en de einduitslag zette op 1-8.

Na een mindere eerste helft stelde Unitas orde op zaken en werd er uiteindelijk met grote cijfers gewonnen. Omdat wij vroeg moesten spelen zijn we met het merendeel van het team gaan kijken bij onze concurrenten die om 13.00 speelde. Madese boys-Kloetinge eindigde in 1-1 waardoor we weer bovenaan stonden. Met nog een wedstrijd minder gespeeld hebben we een voorsprong van 1 punt op Madese boys. Volgende week op het programma: Unitas C1-Boeimeer C1 om 14.00 uur.