Zwaluwe E3 ZA
29-08-2015
7-4

Scheidsrechter:   ,
Een nieuw seizoen, een nieuw team. Het was even wennen en de warmte maakt het er niet makkelijker op. De eerste wedstrijd, zonder nog getraind te hebben, begon echter voortvarend. Hoewel de spelers elkaar nog niet goed konden vinden hadden we direct het overwicht. Na wat kleine kansen was het Huseyin Ozcelik die de score opende. Toen na een snel genomen corner Luca Breewel de 2-0 binnenschoot begon Unitas lekker vrij te spelen en probeerde ze elkaar beter te vinden. De 3-0 van Louis Donders was het resultaat. Een mooi opgezette aanval over drie 'schijven'. Vlak voor rust mocht Swaraj Bhagwat ook zijn eerste treffer noteren. Enige smetje was een moment van onoplettendheid waardoor Zwaluwe vlak voor het fluitsignaal de 4-1 binnenschoot.

De spelers waren duidelijk vermoeid door de hitte en gebrekkige conditie (vakantieluiheid?). De opdracht was simpel. Vanuit een goede organisatie je rust pakken, de tegenstander laten komen en combinerend kom je dan eenvoudig tot kansen. Vooral niet te veel lopen. Het begon veelbelovend met de 5-1 van Huseyin, maar daarna werd het erg slordig. Te snel naar voren, geen overleg, waardoor Zwaluwe zomaar drie keer kon scoren. Tussendoor scoorde Huseyin zijn derde en mocht Thijn van de Wiel de eindstand van 7-4 binnenschieten.

Komende week beginnen de trainingen dus kunnen we goed op elkaar ingespeeld raken. Het begin was in ieder geval al goed.