Sprundel E1 ZA
Unitas'30 O10
29-08-2015
1-17

Na een welverdiende vakantie en 2 weken van voorbereiding stond vandaag dan de eerste bekerwedstrijd op het programma. Op deze warme zaterdagochtend werd er zonder de afwezige Fadi en Jermy afgereisd naar Sprundel.
In fonkelnieuwe shirts stonden de mannen van Unitas O10 aan de aftrap. Dat ze er deze ochtend geen gras over lieten groeien was vanaf het begin af aan duidelijk.
Al in de eerste minuut was het raak. Veron stuurde met een steekbal Jip de diepte in. Met een schot hoog in de goal liet hij de keeper kansloos, 0-1.
Een tweetal minuten later was het wederom Veron die Jip aanspeelde. Met wat gefrommel en een kluts kwam de bal voor de voeten van Lars die zich geen seconde bedacht en de 0-2 tegen de touwen schoot. Weer 2 minuten later stuurde Jesse Lars de diepte in. Met rechts schoot hij de bal binnen en tekende voor de 0-3.
In de 7e minuut was het handig geweest als er gebruik gemaakt had kunnen worden van doellijntechnologie. Na een actie van Jip schoot Anouar de bal tegen de onderkant van de lat.
Het was niet duidelijk of de bal achter de lijn stuitte of niet. De scheidsrechter vond van niet dus werd er doorgespeeld.
Na 8 minuten was het weer raak voor Unitas. Een schot van Veron werd gepareerd door de keeper van Sprundel en belandde bij Lars die binnentikte, 0-4.
Even later viel de eerste kans voor Sprundel te noteren. Maar een katachtige redding van Kane zorgde ervoor dat zijn goal schoon bleef.
Na bijna een kwartier spelen was het wederom Lars die op aangegeven van Sam de 0-5 binnen schoot. Vanaf de 18e minuut was de schiettent geopend……
Een doeltrap van Sprundel werd bij Veron ingeleverd, hij legde de bal klaar en joeg de bal de goal in, 0-6. De inkt op het notitieblok was nog niet opgedroogd of het was Sam die na 20 minuten de bal binnen schoot. Hij ging alleen af op de keeper en schoot in de korte hoek binnen, 0-7.
Sprundel beet af en toe wel van zich af en sneed soms makkelijk door de verdediging maar het was gelukkig niet nauwkeurig in de afronding.
Net voor rust vielen er nog even snel 3 doelpunten te noteren. Sam sleepte de bal in de 24e minuut voorbij een tegenstander, zette de versnelling in en ging alleen af op de keeper. Deze kans was wel aan Sam besteed en gaf de keeper het nakijken, 0-8. Even later gaf hij een assist op Lars die van afstand het vijandelijk doel onder vuur nam, 0-9.
Helaas wist Sprundel dan toch net voor het fluitsignaal een tegendoelpunt te produceren.
Met een tussenstand van 1-9 gingen de mannen rusten.

In het begin van de tweede helft begon Unitas rommelig. Tot kansen voor Sprundel leidde dit gelukkig niet. Al was er met een 1-9 tussenstand natuurlijk al wel een veilige marge opgebouwd.
Na 7 minuten in de tweede helft kreeg Lars de bal die Sam in de diepte aanspeelde en de bal binnen schoot, 1-10.
Drie minuten later werkte Veron een ingooi van Sprundel weg. De bal kwam voor de voeten van Jip die op de keeper afsnelde en hem het nakijken gaf, 1-11.
In de 12e minuut was het weer Sam die zijn voeten liet spreken. In de korte hoek werd de bal binnen geknald, 1-13 .
Vijf minuten volgde er weer een treffer van Sam, 1-14.
In de 18e minuut na de rust was het Lars die de keeper passeerde met een schot in de verre
hoek, 1-15.
Een paar minuten later was het Binc die een bal gaf op Jip. Jip af een voorzet en Veron produceerde een afstandsschot. Helaas was het niet altijd raak deze ochtend.
Twee minuten voor tijd ging Unitas op jacht naar nog meer treffers. De volgende tegenstander Hoeven had namelijk eerder op de ochtend met 16-1 gewonnen en de mannen wilden deze uitslag minimaal evenaren. Jip werd de diepte ingestuurd, speelde de tegenstander uit en legde breed op Anouar die de bal binnenschoot, 1-16.
Net voor het eindsignaal stuurde Binc aan de zijlijn twee tegenstanders het bos in. Uit goede bronnen hebben we vernomen dat ze deze spelers nog steeds aan het zoeken zijn.
Terwijl de scheid zijn fluit al in de mond had kreeg Unitas nog een corner. Anouar gaf de bal voor, een schot van Lars werd gekeerd en belandde bij Jip, 1-17.
Dit was ook gelijk het einde van de wedstrijd. De mannen hebben in de tweede helft goed doorgezet en niets heel gelaten van de tegenstander. Goede wedstrijd mannen !