Walcheren F1 ZA
Unitas'30 F1
06-06-2015
1-2

Voor de F1 stond er vandaag de laatste voetbal wedstrijd op programma, en wat voor een.
De KNVB bekerfinale tegen de F1 van Walcheren. Walcheren leek op papier een lastige tegenstander. In de Zeeuwse hoofdklasse waren ze ongeslagen kampioen geworden dus een meer dan waardige tegenstander. De wedstrijd zelf werd gespeeld op een onafhankelijk terrein, namelijk op het veld van VV Meto te Hoogerheide.

Nog een keer wist trainer Ron de jongens op scherp te zetten, het laatste was niet moeilijk want de beker en medailles waren onze jongens al opgevallen. En wat zou het toch mooi zijn, als afsluiting van een prachtig seizoen, om vandaag die prachtige beker mee naar Etten-Leur te nemen.

Vanaf het fluitsignaal was het wel duidelijk, om vandaag te winnen moest er alles gegeven worden. Beiden ploegen creëerde kansen maar het was helaas Walcheren dat op 0 - 1 voorsprong wist te komen. Kane verrichte een paar prachtige reddingen en met veel inzet wisten onze jongens de stand voor de rust gelukkig op 1 - 1 te brengen (doelpunt Jip).

De tweede helft gaf een wat ander beeld. Het was Unitas’30 dat het beste spel had en het gevoel in een goede afloop groeide met de minuut. Het was 5 minuten voor tijd wederom Jip die na een mooie voorzet van Binc de stand op 2 - 1 wist te brengen. Het aftellen kon beginnen. Zonder nog in gevaar te komen was de wist vandaag een feit. Knap gedaan jongens, prachtig !

Ook mag er iets gezegd worden over de tegenstander van vandaag. De krachtsverhoudingen tussen beiden ploegen was nagenoeg gelijk, spannende wedstrijd dus, en ook hun sportiviteit verdient een compliment. Onze jongens waren zich ondertussen aan het opmaken voor de huldiging. Met veel blijdschap werd de grote beker en medailles in ontvangst genomen.
De beker vandaag was toch wel echt de kers op de taart.

Na afloop hiervan werd door Ron nog eenmaal stilgestaan bij het voetbalseizoen. Ook werd de voorjaarspenalty cup bekend gemaakt. In het najaar ging deze nog naar Jip, nu ging de trofee naar Fady. De trofee voor de penalty cup voor het gehele jaar, ofwel de stand waarbij de resultaten van het najaar en het voorjaar bij elkaar werden opgeteld, ging naar Rens. Ook werd het aantal gemaakt doelpunten bekend gemaakt, zo ook de tegendoelpunten. Unitas’30 F1 wist dit af te sluiten met een positief doelsaldo van maar liefst 100 doelpunten.
Topscoorder van de F1 dit jaar was Rens met een terechte opmerking van Ron dat het gehele team hierin heeft bijgedragen. Ook werd nog stilgestaan bij het optreden van Kane, de vaste keeper van de F1, dit vanwege zijn inzet en zijn vele reddingen.

Als laatste werd Ron door onze jongens in het zonnetje gezet. Helaas waren Rick en Simon vandaag afwezig want ook zij hebben aan de goede resultaten bijgedragen.

Nogmaals namens iedereen, Ron, Rick en Simon heel veel dank voor jullie inzet en begeleiding.

Met een goed gevoel werd er huiswaarts gekeerd en kan de zomerstop (eindelijk) beginnen.