Unitas'30 1 niet door na zeer spannende bekerwedstrijd

Zondag derdeklassers Groen-Wit en Unitas'30 maakten er dinsdagavond op het hoofdveld van Baronie een fantastische bekerwedstrijd van. Twee rode kaarten, negen doelpunten en juichende Bredanaars na 94 bizarre minuten.

Bekeren voor gevorderden, dat is wat Groen-Wit en Unitas dinsdag op sportpark de Blauwe Kei deden. 'De Blauwe Kei'? Ja, vorige week werd de verlichting van het sportpark van Groen-Wit afgekeurd door de arbiter en dus moest men de wedstrijd een week uitstellen om op het nieuwe kuntgrasveld van de Baronnen te spelen. Onder het toeziend oog van zo'n 100 toeschouwers was het al na vijf minuten raak: captain Oualid Saadouni was het meest scherp toen er een voorzet van rechts kwam en tikte van dichtbij binnen: 1-0.

Groen-Wit tikte Unitas '30 het eerste kwartier helemaal scheel, deelde nog even twee panna's via wie anders dan Mouhcine Zerouali en verzuimde zelfs de 2-0 te maken. Op dat moment kreeg de 'thuisploeg' een mooie goal tegen uit het niets. Een diepe bal werd door de Jordy Bollaart van 25 meter op zijn pantoffel genomen en belandde in de korte hoek achter goalie Scott Colkin, 1-1. Maar vlak voor rust trok een Amaar Nuur aan de noodrem, toen Achraf Mejout hem dolde in de zestien: penalty en rood.

De man in vorm, Ahmed Zerouali, had met één trap de wedstrijd kunnen beslissen tegen tien man, maar hij schoot verrassend genoeg naast de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was Khalid Bittich de gebeten hond, toen hij de doorbrekende Jordy liet struikelen: rood en een vrije trap, maar geen doelpunt, waardoor de ruststand 1-1 was en er in de tweede helft nog maar twintig spelers over waren. De bezoekers van de Bredase coach Peter Remie, bij wie Ricky Staneke (ex-TVC Breda) centraal achterin stond, was daarmee de meest gelukkige ploeg.

De equipe van trainer Osman Erbas, waar basisklanten als Jonathan Fiddelers, Imad Zriouil, Mohamed Mejout, Said Meydubi en Stein Seuntjens onder meer rust kregen, speelden met Faissal Lachrech in de punt. Hij scoorde tot tweemaal toe een doelpunt, maar toch tenminste bij één van de twee treffers was het vlaggen van de grensrechter onterecht. Enfin, toen ook Mohamed Mejout van stal werd gehaald in de tweede helft, ging het plots snel. Groen-Wit is voetballend veel beter en drukte dat makkelijk uit in de score: eerst maakte Ahmed Zerouali zijn misser van elf meter goed met de 2-1, wat later scoorde Mejout 3-1.

Er volgde echter toch een probleem voor de technici uit Princenhage. Senen Lindenborg viel geblesseerd uit, waardoor de Groen-Wit-defensie compleet instabiel werd. Er stonden negen aanvallend ingestelde spelers op het veld en Unitas profiteerde er op geweldige wijze van. Van 3-1, naar 3-4 in een kwartier tijd: bizar. Doelpunten van Jordy Bollaart (2) Gino Spahic. Seuntjens mocht net op tijd binnen de lijnen komen van de technische staf van de groen-witten, want na een heerlijke aanval kapte hij zijn man uit en schoot de verdiende gelijkmaker in de lange hoek. Aan de andere kant doken Jordy, Roman, Matthijs en Danny op voor goalie Colkin, maar de Bredanaar redde bekwaam.

In blessuretijd loonde het zaalvoetbal-spel van Groen-Wit, met Ahmed Zerouali en Dex Mejout in de hoofdrol nog. Zerouali dribbelde in, ging de één-twee aan met Mejout, die hem met een hakje doorstuurde. Zerouali kapte snel en lepelde de bal in het hoekje: 5-4 en de sensatie compleet. Een fantastische zege van Groen-Wit, dat woensdagavond in de koker zit voor de loting van de derde ronde van het bekertoernooi. Unitas verdient ook een compliment voor de manier waarop ze het de favorieten moeilijk maakten.

Groen-Wit - Unitas '30 ZO 5-4 (1-1)
1-0 Oualid Saadouni, 1-1 Jordy Bollaart, 2-1 Ahmed Zerouali 3-1 Mohamed Mejout, 3-2 Jordy Bollaart, 3-3 Gino Spahic 3-4 Jordy Bollaart, 4-4 Stein Seuntjens, 5-4 Ahmed Zerouali.

Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >

Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >

Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >