DRENTHE CUP 2013

Tijdens het Pinksterweekend, 18 en 19 mei, hebben Unitas'30 D1 en D2 deelgenomen aan de Drenthe Cup in Meppel.
Al in 2012 werd begonnen met de voorbereiding op dit toernooi. Ouders, spelers, leiders, trainers en sponsoren hebben een steentje bijgedragen om deelname aan dit toernooi te realiseren.

In februari en april hebben ouders en kinderen lootjes en entreekaartjes verkocht tijdens de thuiswedstrijden van Unitas'30 1 tegen Internos en Rood-Wit. Verder hebben liefst 13 sponsors, bereid gevonden door ouders, een bijdrage geleverd. Dit allemaal heeft ervoor gezorgd dat de kinderen een geweldig weekend hebben ervaren.



Op vrijdagmiddag arriveerden we met 28 spelers en 9 begeleiders in Sporthal Het Vledder in Meppel, waar we vriendelijk werden ontvangen door de lokale organisatie. Niet veel later konden we naar onze accommodatie, een grote sporthal, helemaal voor onszelf! De disco ging vrijdagavond helaas niet door, dus op tijd naar bed om de volgende ochtend fit aan de aftrap te verschijnen.



Zaterdagochtend begon D1 om 9:00u aan hun eerste wedstrijd, tevens de eerste wedstrijd van het toernooi. Teven SVN'69 uit Nijeveen werd het 5-0. Een erg goed begin natuurlijk. Daarna was het de beurt aan D2, tegen FC Eiserfeld uit Duitsland verloor D2 schlemielig met 1-0. D1 wist de resterende groepswedstrijden te winnen: 1-0 tegen het Duitse SV Halstenbek-Rellingen en 5-0 tegen het Franse AS Courrieres. D2 had het niet makkelijk en verloor met 3-0 van VV Ruinerwold en ook de laatste wedstrijd werd nipt verloren: 1-2 tegen thuisploeg MVV Alcides 2.



Overdag werd er goed gezorgd voor de jongens. Er waren broodjes, krentenbollen, eierkoeken, drinken, fruit, enz. Mede mogelijk gemaakt door onze eigen Annie. 's Avonds konden we dan eindelijk naar de disco! Het was heel gezellig, waarbij we ons wederom van een goede kant hebben laten zien. Uiteraard hebben we het niet te laat gemaakt, want de volgende dag moest D2 al om 9:00u weer spelen.



Zondag was iedereen op tijd wakker om alle luchtbedden leeg te laten lopen en kleding op te ruimen. Om 7:30u gingen we ontbijten waarna D2 om 9:00u gereed stond om tegen VV Leeuwarden te spelen. Een sterke tegenstander die geen spaan heel hield van onze D2, het werd liefst 1-9. D1 speelde later die ochtend tegen MVV Alcides D1, een hoofdklasser die dit seizoen 4e was geëindigd in de competitie. De jongens waren duidelijk met he juiste been uit bed gestapt en D1 won met 1-0.

D2 moest daarna tegen SVN'69, waar D1 de dag eerder tegen speelde. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, wat wel het eerste punt voor D2 betekende. Kort daarna moest D1 tegen Ruinerwold, waar D2 gister met 3-0 van verloor. Het was een spannende wedstrijd, maar D1 won met 2-1 en bereikte de finale. D2 moest tussendoor nog tegen RKVSC Velddriel en deze wedstrijd werd gewonnen. Het werd 5-0!



De finale van het D-toernooi ging tussen onze D1 en (de andere thuisploeg) MSC, wederom een hoofdklasser. MSC was dit seizoen 2e geworden in de competitie, het beloofde dus een sterke tegenstander te worden. MSC kwam al vroeg in de wedstrijd op 0-1. Unitas'30 zette daarna nog wel aan, maar MSC hield stand en won het toernooi.



Het toernooi, het hele weekend, was een groot succes. Zowel de spelers als begeleiders willen een dankwoord uitspreken richting Unitas'30, alle ouders, sponsoren, de organisatie van Euro-Sportring en de organisatie van Euro Jeugdvoetbal Meppel.



 
Na een jaar voorbereiding was het weer zover: De traditionele voetbalquiz Unitas`30! Presentator Niels nam de aanwezige teams mee in… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers,   We merken de laatste tijd dat het bestaande parkeerprotocol niet zo serieus genomen wordt. Meer en meer… Meer >
 
www.unitas30.nl

paasei actie 2024

17 maart 2024
We zijn trots dat weer zoveel kinderen hun best hebben gedaan om paaseitjes te verkopen. Of je maar een paar of veel zakjes paaseitjes… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven