Een verhaaltje van Jacco van Peer

Hallo Unitas-vrienden,

Ik ben Jacco van Peer en speel sinds september 2011 in het K1 elftal. Ik vind voetballen heel leuk en ik heb het goed naar mijn zin bij Unitas. Ons elftal gaat steeds beter spelen. Als echte linkspoot ben ik vaak op het hele veld te vinden. Mijn eerste doelpunten heb ik inmiddels ook al gemaakt. En van onze trainer, Peter van der Harg, leer ik elke woensdag weer nieuwe dingen. 

 

Graag wil ik jullie wat vertellen over mijn belevenissen op 24 maart 2012 als mascotte van de wedstrijd bij NAC-NEC.


Mijn papa en opa gaan samen met veel familieleden al meer dan 30 jaar naar NAC, dus zodoende ben ik al van jongs af aan fan van NAC. We gaan soms bij de training kijken en ik mag soms ook mee naar de thuiswedstrijden. Het was voor mij dan ook een grote verrassing toen ik hoorde dat ik mascotte van de wedstrijd mocht zijn en dan nog wel samen met mijn tweelingbroer Pieter.


Op de dag van de wedstrijd ging ik samen met papa, mama en Pieter al op tijd naar het NAC-stadion. We werden daar ontvangen in het supportershome door Jan Verdaasdonk (wij mochten hem opa Jan noemen), hij is de begeleider van de wedstrijdmascottes. Er was ook een persfotograaf bij die van deze bijzondere dag mooie foto’s ging maken. We kregen het programmaboekje uitgereikt waar een verhaaltje van ons in stond en waar ik natuurlijk ook in geschreven had dat ik bij Unitas in het K1-elftal voetbal.


Nadat we een glaasje cola gedronken hadden kregen we een heel mooi kado, namelijk een complete NAC-outfit, een shirt, broek en officiële NAC-kousen. We mochten ons verkleden en toen we dat gedaan hadden, namen we afscheid van papa en mama en gingen we aan de hand van opa Jan over het stadionplein mee naar de ingang van het stadion. We mochten van de beveiligers overal door lopen en kwamen toen als eerste in de bestuurskamer.


Het bestuur was daar bijeen en we werden voorgesteld aan Ed Busselaar, de baas van NAC. Toen gingen we naar de kamer waar trainer John Karelse de bespreking met zijn assistent-trainers aan het houden was. Wij mochten even meepraten en natuurlijk met John op de foto. Materiaalman Ben van Bilzen liet ons de materiaalruimte zien en de wasruimte. Daar stonden heel veel grote wasmachines om al die vuile kleren te kunnen wassen. We gingen ook nog kijken waar de spelers en trainers na afloop geïnterviewd worden.


Terwijl de spelers aan de warming-up begonnen gingen wij naar de ruimte waar de NAC-spelers gemasseerd worden en waar ze kunnen fitnessen. En toen gingen we naar de kleedkamer, een ruimte waar je normaal nooit binnen mag komen, en toch zeker niet bij een wedstrijd. Wij mochten daar dus wel naar binnen. Ik pakte het shirt van Alex Schalk en mocht op zijn plek in de kleedkamer zitten. Wow, dat was echt gaaf!


Toen gingen we via de trap naar het veld toe. We maakten een rondje rond het veld en zagen best wel veel bekenden op de tribune zitten. Vriendjes van school en onze leider van het K1 elftal, Bas van Elteren, was er ook. We werden aan iedereen van NAC en NEC voorgesteld en ook aan de scheidsrechter en grensrechters. De spelers van NAC kenden onze namen! Dat was wel heel leuk. We mochten op de foto met mijn favoriete spelers Kees Luijckx en Alex Schalk en met Pieter’s favoriete spelers Anthony Lurling en Jelle Ten Rouwelaar.


Vlak voor het begin van de wedstrijd mochten wij samen in een vol stadion op de middenstip gaan staan met de wedstrijdbal. Dat was echt cool met 16.000 mensen om ons heen.


Toen de elftallen klaar stonden om het veld op te gaan gingen wij bij aanvoerder Jelle Ten Rouwelaar staan. Samen met hem liepen wij het veld op en mochten kijken hoe het tossen ging. We wensten de NAC-spelers toen nog even veel succes en renden daarna het veld af richting de zijlijn. Daar stond opa Jan al te wachten, hij leverde ons weer keurig bij papa en mama af, die al die tijd op de tribune hadden zitten kijken. We hebben toen verder heel de wedstrijd nog gekeken. De eerste helft speelde NAC niet zo goed, maar de tweede helft ging het een stuk beter. Uiteindelijk werd het 1-1, een verdiend gelijkspel. Voor ons was het echt een geweldige belevenis, wij vonden het super leuk. En onze familie was natuurlijk supertrots. Wij zijn de eerste ‘Van Peertjes’ die op het NAC-veld hebben mogen lopen en met die leuke foto’s kunnen we hier altijd aan terugdenken.


Als Unitasser vond ik het een hele leuke eer om mascotte van de wedstrijd bij NAC te mogen zijn, dus ik wilde jullie hier graag van mee laten genieten. Met de foto’s kunnen jullie het ook een beetje meebeleven.


Met heel veel voetbalgroetjes!!

Jacco van Peer


 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven