Unitas'30 F Nederlands Kampioen Beachsoccer 2011


Zaterdag 2 juli heeft Unitas’30 F, onder leiding van Antonio Verschuren, beachsoccer voorrondes gespeeld in Sprundel. Ondanks dat onze jongens natuurlijk niet gewend zijn op zand te spelen ging dit voortreffelijk goed. We zijn die dag kampioen geworden, met als gevolg een uitnodiging voor de NK in Scheveningen.


Zondag 24 juli was de grote dag. 


Helaas, door het slechte weer werd het N K afgelast. De nieuwe datum werd zondag 31 juli jl. Helaas was Antonio er deze dag niet in verband met vaknatie. Dat was jammer omdat hij het team had samengesteld. Onze topkeeper Eros Verschuren moesten we ook missen en eveneens onze bikkelharde verdediger Bas Rockx was in verband met vakantie verhinderd. Jammer! Want mede door hun inzet hebben ze ervoor gezorgd dat we mochten deelnemen aan het NK.


Op zoek naar vervangers, Antonio had mij (Alex Sep) gevraagd om de taak van leider op me te nemen. Alleen nu nog een keeper en een speler. Broertjes de Regt was een goede optie. En ja hoor Bart en Jan hadden er veel zin in!


Zondag 31 juli jl. was het dan zover. Om 8.30 uur zijn we met zijn allen (inclusief supporters) vanaf het Unitas’30 terrein vertrokken naar Scheveningen. De jongens hadden er reuze zin in: Sohayb El Battah, Rik Heijnen, Rohan Sonneveld, Justin Sep, Bart en Jan de Regt. Deze dag werd ik geassisteerd door de vader Rohan, Arjen Sonneveld.


Eenmaal aangemeld bij de wedstrijdcommissie kregen we te horen dat er een team was welke zich had afgemeld, waarop we de vraag kregen om tegen SCZ 2x vriendschappelijk te spelen en daarna de finale, dit was geen probleem. We mochten alle wedstrijden in the Hague Beachstadion spelen met daar omheen de tribunes waar de supporters zich steeds verzamelden.


De eerste wedstrijd ging zeer moeizaam, de jongens hadden het zwaar in het mulle zand, deze wedstrijd werd dan ook met 2-0 verloren (balen…)


De tweede wedstrijd ging een stuk beter, Bart en Jan (keeper) wilde graag wisselen. Dit was geen probleem want ze kunnen allebei goed voetballen en keepen. Alleen niemand wist meer hoe het zat (in verband met de tweeling). Jongens, tip voor volgend seizoen je haren kleuren (stel voor Bart groen en Jan blauw). Door het inzetvermogen van de jongens wonnen we de tweede wedstrijd met 3-1. Misschien geen goed voorteken voor de finale.


Voor de finale hebben Bart en Jan niet meer gewisseld (denken wij). Sohayb die in de voorrondes de meeste doelpunten maakten had het zwaar in het mulle zand, maar de vechtlust die was er net als altijd! Ook Rik had er last van maar die jongen geeft ook nooit op. Door zijn grote inzet en techniek waren de tegenstanders elke keer een stap te laat. Justin, de man van de splijtende passes, probeerde door de ongelijke ondergrond toch de ballen bij zijn medespelers te krijgen. Na een 2-0 achterstand gingen bij de leiders en de supporters de kopjes al een beetje hangen, maar de jongens gaven niet op en bleven met z’n zessen knokken. 3 minuten voor tijd was het Rohan die met een mooie volley over de keeper de 2-1 maakte. SCZ werd steeds verder naar hun doel gedrukt en daar was 7 seconde voor tijd Rohan weer met een mooi doelpunt waardoor de eindstand 2-2 werd. Op naar de penalty’s. Na een volledige strafschoppen serie was de laatste die erin ging en het NK was binnen. De jongens, leiders en supporters gingen door het dolle heen. Het feest was compleet. We zullen er nog lang van nagenieten!


Jongens, van harte gefeliciteerd met het behalen van het NK beachsoccer. Hopelijk een mooi voorteken voor een nieuw sportief seizoen!!


Met vriendelijke sportgroeten,


Alex Sep


 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven