SPELERS UNITAS'30 ZA. 2 NEDERLANDS KAMPIOEN BEACHSOCCER

Op de Dam in Amsterdam zijn Antal Hendrikx, Rudy van de Ven, Xander Tak en Fouad Boudazra Nederlands kampioen beachsoccer geworden.

 

Na een kwalificatie toernooi op de Dam eind mei, stond zondag 17 juli het NK voor amateurs op het spel. Om mee te doen moest men een kwalificatietoernooi gewonnen hebben. De mannen deden eerder dit jaar mee onder de naam BSV de Kale, vernoemd naar Antal Hendrikx die lichtelijk kaler aan het worden is, en wonnen het toernooi op de Dam. 

 De eerste wedstrijd was meteen een hele zware, tegen de mannen uit Delft van Ben Scirea was het moeilijk om aan voetballen toe te komen. De mannen kwamen na een goal van Fouad op 1-0 maar niet veel later viel de 1-1. Weer opnieuw beginnen en het lot leek te helpen door een penalty die werd toegekend. En zoals het hoort bij beachsoccer, moet hij op wie de overtreding gemaakt wordt de penalty nemen. Fouad ging achter de bal. Hard maar niet zuiver had de keeper een kans om de bal te stoppen. De stand bleef op 1-1 met nog anderhalve minuut te gaan werd het dan toch 1-1 een goede aanvalsopzet over alle schijven eindigde bij Nick van de Bos en die maakte de 2-1. Maar vanaf de aftrap was het raak en konden de mannen opnieuw beginnen 2-2. Dit werd ook de einduitslag en dus was het eerste punt op het NK binnen. 


Wedstrijd twee was tegen een Belgisch team genaamd FS 23, deze mannen hadden eerder dit jaar het toernooi in Delft gewonnen.
Vanaf de aftrap waren de mannen van BSV de Kale een klasse beter. Na een schot van Fouad dat beide palen raakte maar geen doel trof, was het Fouad die het op zijn heupen kreeg en drie keer scoorde. Achterin waren Rudy en Antal zeer goed bezig en hielden de nul. Xander was met schoten nog dicht bij een treffer maar kwam niet meer tot een treffer. Door uitslagen van andere wedstrijden wisten de mannen dat een nederlaag van twee of minder doelpunten zou betekenen dat ze door waren na de halve finale. Een overwinning van twee of meer doelpunten zou betekenen dat ze eerste in de groep werden en de volgende wedstrijd tegen de nummer twee van poule A mochten aantreden.

In de wedstrijd tegen Team Domstad, de stad van herkomst van deze mannen laat zich raden. Zij wonnen dit jaar eerder in huizen met 2-0 van de mannen van BSV de Kale maar verloren ook op de Dam met 3-0 van datzelfde BSV de Kale. Dus voor de derde keer tegen elkaar. Er was een band tussen de teams dus er leek een soort broedermoord gepleegd te gaan worden. Gelukkig waren de krachtsverhoudingen heel duidelijk en wonnen de mannen van BSV de Kale met 4-2. Door doelpunten van Xander en Fouad (3).

Het lot bepaalde dat de mannen aan moesten treden tegen FC de Kampianen. Voor het eerst dit NK werd kwamen de mannen achter met 1-0 en de eerste twee minuten waren dan ook voor FC de Kampianen. En de mannen moesten zoeken naar de ruimtes achterin. Deze leken er amper te komen. Toch viel de 1-1 Fouad schoot raak en de mannen konden opnieuw beginnen. Jeffrey zette Fouad daarna nog één keer alleen voor de keeper maar de keeper kon er nog net met zijn tenen aan en voorkwam de overwinning voor de Kale. Penalty’s moesten uitkomst brengen over wie er naar de finale zou gaan.

De Kampianen kwamen op 1-0 Fouad scoorde de 1-1. De Kampianen misten de tweede maar ook Danny miste en dus bleef het 1-1. Vervolgens scoorde de Kampianen de derde en de vierde. Rudy en Antal deden namens BSV de kale hetzelfde. De vijfde penalty werd door de Kampianen gemist en alle druk op Xander Tak. Xander dacht daar echter anders over want hij schoot hard binnen en dus was het BSV de Kale dat de finale haalde.

De finale werd gespeeld tegen de Stenebakkers. Dit team, bestaande uit spelers van het uit de hoofdklasse gedegradeerde Rhenen, had eerder met 3-2 gewonnen van Ben Scirea in de halve finale.
De wedstrijd begon met licht overwicht van de Stenebakkers, toch viel de 1-0 van de Stenebakkers onverwacht. Waar de mannen van BSV de Kale dachten aan een penalty, was het binnen vijf seconden 1-0 voor de mannen uit Rhenen. Dus moesten de mannen weer aan de bak. Jeffrey schoot met nog 4 minuten op de klok op doel en de keeper liet los. Fouad was er als de kippen bij en schoot hoog en hard binnen. En weer moesten penalty’s de beslissing brengen.
De mannen van de Stenebakkers scoorde de eerste twee penalty’s. Fouad en Xander deden hetzelfde voor BSV de Kale. De derde en laatste penalty werd door de speler uit Rhenen werd hard en hoog over geschoten. Rudy van de Ven kon nu de beker naar het zuiden halen. Hier nam hij alle tijd voor. Met lood in zijn benen en doodse stilte op de volgepakte tribunes schoot hij de bal hard over de grond binnen. En zo waren de mannen van BSV de Kale NEDERLANDS KAMPIOEN BEACHSOCCER!!!

Meer informatie is te vinden op de site van Holland Beachsoccer.

 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven