UNITAS'30 EN INTERNOS IN EVENWICHT

Op een nagenoeg uitverkocht Sportpark De Lage Banken hebben Unitas'30 en Internos niet kunnen brengen wat menig supporter had gehoopt. In een typische derby, met veel strijd en weinig goed voetbal, kwam Internos laat op gelijke hoogte na een makkelijk gegeven strafschop.

Gedurende de gehele wedstrijd waren beide teams redelijk in evenwicht. Unitas'30 kreeg al in de eerste helft enkele tegenslagen te verwerken. Sterkhouders Ferdy Barendse en Kawa Mohamadi moesten al binnen het eerste half uur geblesseerd naar de kant. Vervangers Ricky Staneke en Frits Remie vielen goed in.

Het enige noemenswaardige wapenfeit in de eerste helft kwam van Internos. Een voorzet vanaf links werd met het hoofd verlengd, waarna deze via de lat boven doelman Roy terug het veld in kaatste. Unitas'30 zwijnde.

In de tweede helft kwam Unitas'30 al snel op voorsprong. De jonge Internos-doelman liet een hard schot van Jim Baks los, waarna Jordy Bollaart er als de kippen bij was om de rebound te benutten. In de tweede helft een zelfde spelbeeld als in de eerste, het spel golfde op en neer zonder dat daar grote kansen bij waren.

In de slotfase voerde Internos logischerwijs de druk op, met het inbrengen van een extra spits. Enkele minuten voor tijd ging centrale verdediger Reardon Tujeehut een duel aan in de zestien waar de arbiter een overtreding in zag. Internos-aanvoerder Chouiter pakte dit geschenk met twee handen aan en schoof de strafschop in de hoek.

Zo blijft het gat tussen beide ploegen 7 punten. Volgende week moet Unitas'30 op bezoek bij Patrijzen.

Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >

Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >

Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >