Team de Weert wint Ton Staaltjens cup!

Afgelopen vrijdag bij aanvang van het wekelijkse 45 plus duel telde organisator Ton maar liefst 20 deelnemers. Besloten werd om hen in vier ploegen van 5 spelers in te delen en een toernooi te houden. Inzet daarbij werd de “Ton Staaltjens Bokaal”, niet geheel toevallig vernoemd naar de organisator van dit gebeuren.

Het kiezen van de ploegen liep dermate chaotisch dat Corné de Weert nog geen enkele speler in zijn team had en vrijwel alle spelers waren ingedeeld. De dichtbij hem staande Ad de Jong en Hans Suiker keken wat verdwaasd om zich heen (of Hans kijkt altijd zo) en werden meteen door Corné ingelijfd. Jef Meijers stond ergens achteraf wat te klooien en werd erbij geroepen terwijl laatkomer Rini Neggers het team completeerde.

Op 2 velden werd het startsein gegeven waarbij één speelveld (van 16 meter lijn tot doellijn) wel heel klein uit viel maar daarover later meer. Het eerste duel werd door Team de Weert gewonnen, waarbij de manometer van Jef nog niet helemaal goed stond (of hij was zijn waterpomptang kwijt). Hij presteerde het op de doellijn nog over te schieten. Het deerde The Blues (spelend in blauwe hesjes) niet en met een eclatante 6-3 op het scorebord werd met vertrouwen uitgekeken naar de tweede wedstrijd op veld 1. Zoals eerder vermeld was dit veld een stuk kleiner en uitermate geschikt voor “zaalvoetballers” Rini en Ad. Met de complementaire capaciteiten van Hans, Jef en de niet aflatende aanvalslust van de captain himself was een kampioensploeg geboren.

De tweede match werd een walk over alhoewel Ton het opnieuw presteerde Ad van scoren af te houden. Hij had zijn magische linkervoet in gedachten al tegen de bal geplaatst om binnen tikken maar in extremis was het de uitgestoken maat 54 van onze Tambour Maitre die een grotere achterstand voorkwam. Ad hoorde een Haags accent achter hem zeggen dat er teruggespeeld kon worden en deed dat ook. Hij keek in het lachende gezicht van Ed suiker, zijn tegenstander. De bal was bedoeld voor zijn broer Hans en omdat die toch wat meer getalenteerd is en hem van score afhield had deze taalkundige misser geen effect. Leon dacht zijn broer op een panna te trakteren door hem door de benen te spelen maar dan is het de bedoeling dat je in balbezit blijft. Die kwam echter recht in de voeten van een tegenstander en de tegenaanval leverde onmiddellijk een doelpunt op.

Na de theepauze vond het slotduel plaats en een gelijkspel volstond tegen een ploeg bestaande uit Adam , Berry, Marcel, Erik en Rien. Berry speelde zijn rol van onzichtbare man weer met verve want hij was slechts verbaal aanwezig. Klagen over de zware omstandigheden helpt nou eenmaal niet en diegenen die er het beste mee om kunnen gaan zijn meestal de winnaars. Toen Adam een kansloze voorzet schitterend in eigen doel kopte was het verzet gebroken.

Na het winnende doelpunt van team de Weert was de strijd gestreden en kon aanvoerder Corné met zijn ploeggenoten beginnen aan een verdiende ereronde. Die werd echter verstoord door een flinke bui waardoor iedereen snel de warme kleedkamer op zocht.

Tijdens de derde helft was het wachten op de prijsuitreiking maar de Ton Staaltjens Bokaal stond nog in de fabriek. Vrijdag as. kans op revanche maar deze week is het nog nagenieten voor het glorieuze vijftal. Geniet ervan mannen.

John Frederikstadt.

 
Na een jaar voorbereiding was het weer zover: De traditionele voetbalquiz Unitas`30! Presentator Niels nam de aanwezige teams mee in… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers,   We merken de laatste tijd dat het bestaande parkeerprotocol niet zo serieus genomen wordt. Meer en meer… Meer >
 
www.unitas30.nl

paasei actie 2024

17 maart 2024
We zijn trots dat weer zoveel kinderen hun best hebben gedaan om paaseitjes te verkopen. Of je maar een paar of veel zakjes paaseitjes… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven