UNITAS'30 VERLIEST DE DERBY

Ondanks een optisch overwicht en een uur lang tegen tien man, kon Unitas'30 gisteravond niet winnen van Internos. In de slotfase scoorde Sven van Zwam, waardoor Internos met 2-1 won.

In het eerste half uur was Unitas'30 oppermachtig. Kans op kans stapelde zich op met als toppunt een situatie waarin liefst vier Unitassers alleen op de Internos-doelman afliepen. Ricky Staneke koos er helaas voor om de bal breed te leggen, waar helaas niemand meer op rekende.

Het is een ongeschreven wet in het voetbal: als je zelf de kansen niet benut, profiteert de tegenstander. En dat deed aanvoerder Chouiter van Internos. Na een individuele actie vanaf de linkerflank schoot hij met links zuiver raak in de verre hoek. Gelukkig kon Unitas'30 snel iets terug doen. Matthijs Broos schoot van dichtbij de rebound raak.

Kort voor rust kreeg Internos een rode kaart, na een harde overtreding op het middenveld. Of rood terecht was, was vanaf de zijlijn moeilijk te beoordelen. Wel werd meteen duidelijk dat Internos zich nog meer liet inzakken en rekende op de individuele klasse van hun voorwaartsen.

In de tweede helft ging Unitas'30 te gehaast en onzuiver op zoek naar de winnende treffer. Er waren zeker nog kansen, maar de uitbraken van Internos waren vlijmscherp en Unitas'30 kroop een aantal keer door het oog van de naald. Uiteindelijk viel ongeveer 5 minuten voor tijd de winnende treffer. Een voorzet vanaf rechts werd van dichtbij ingekopt door Sven van Zwam, waarbij doelman Roy Janssens geen kans had.

Teleurstelling heerste na afloop in het Unitas'30-kamp. Het veldoverwicht en een legio kansen hadden in de eerste helft benut moeten worden. Hiervoor kregen de geelhemden gisteravond het deksel op hun neus.

Volgende week weer een zondagwedstrijd, thuis tegen (oude bekende) Patrijzen. Tot dan!

Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >

Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >

Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >