UNITAS'30 1 INGEDEELD IN 3A | VOORUITBLIK 2015-2016

Inmiddels hebben we de Clubdag en daarmee de afsluiting van seizoen 2014/2015 al weer enkele weken achter de rug en zit iedereen volop in vakantiestemming. Achter de schermen is de teleurstelling van de misgelopen promotie ook al weer verwerkt en staat in grote lijnen de nieuwe selectie weer te trappelen om begin Augustus weer de bal te laten rollen.

Deels zal dat gebeuren met een  vertrouwde spelersgroep waar slechts een paar mutaties hebben plaatsgevonden. Eddy van Vugt heeft na een periode van 17 jaar in het Zondag 1 een stapje terug gedaan en gaan we als assistent van trainer Peter Remie terug zien op het veld en langs de lijn. Op de valreep hebben Frank Hiemstra en Gianni Tiebosch besloten om hun geluk te gaan beproeven in de Twede Klasse. Resp Rijen en Rood-Wit worden de nieuwe “werkgevers” waar ze hopelijk de Leurse School positief zullen uitdragen.

Ook van keeper Roy Jansen hebben we gedacht dat de nacompetitie zijn laatste optreden zou zijn. Mede vanwege het feit dat op het laatste moment Keeper Robbert van Oosterhout (Advendo) op zijn besluit is teruggekomen om de overstap naar Unitas’30 te maken, heeft Roy doen besluiten toch nog een jaar onder de lat plaats te nemen. Een geweldige opsteker natuurlijk voor het team en voor de club. Daar komt bij dat de langdurige geblesseerden Tom Croes, Sven Goetstouwers en Wesley Heijnen in de loop van het seizoen weer aansluiten. 

Natuurlijk zullen ook een aantal nieuwe spelers een poging gaan wagen om bij deze groep aansluiting te vinden. Een 5-tal spelers ( Ismael Ozturk, Yorrick Verwijmeren, Mamaduh Jalloh, Mohammed Dahoum en Abdessamad Agougil) komen direct door van het gepromoveerde A1 en daarnaast hebben middenvelders Rick Staneke (TVC) en Danny Lauwen (Dosko),Verdediger Frits Remie (Advendo) en aanvallers Rivellino Zschusschen (Barca) en oud gediende Joris vd Lande (Roosendaal) gekozen voor de zwarte broek en gele trui. 

Met de bekendmaking van de competitie-indelingen vorige week kan er al iets gerichter worden gekeken naar de mogelijkheden en kansen om komend seizoen de fel begeerde stap naar de 2e Klasse te gaan maken. Naast de ons bekende tegenstanders van het vorig seizoen (Internos, Hoeven, Kruisland, Alliance, BSC, Ria W, Terneuzen) komen we de kampioen van 2013-2014 Cluzona weer tegen. De ploeg uit Wouw heeft het niet kunnen redden in de 2e Klasse en is direct gedegradeerd. Nieuwkomers Steenbergen en Patrijzen hebben een veel beter seizoen achter de rug. Steenbergen werd overtuigend kampioen in de 4e Klasse B en ook tegen Patrijzen (Kampioen 4e Klasse A) waren maar weinig tegenstanders opgewassen. Ook Luctor ’88 uit Heinkenszand heeft hun eindsprint beloond zien worden met een promotie. Na de winterstop werd niet meer verloren ondanks dat er een groot aantal jeugdspelers moesten worden ingepast. In de nacompetitie werd o.a. Phillipine aan de kant gezet. De laatste ploeg die in de 3e Klasse A aansluit is Zundert. Deze ploeg heeft een wat teleurstellend seizoen achter de rug in 3B en zag met een 4e plaats alle prijzen aan zich voorbij gaan.

In een reactie geeft onze Hoofdtrainer Peter Remie aan dat er met de nieuwkomers Steenbergen, Cluzona en Zundert een paar voetballende ploegen bij zijn gekomen waarbij hij Zundert hoog aanslaat vanwege een goede voorhoede. Hij verwacht echter dat Alliance, BSC en Kruisland ook dit jaar hoge ogen willen gooien en zich min of meer willen revancheren. De wedstrijden tegen Hoeven en Internos ziet Peter als heerlijke derby’s waarvan hij hoopt dat ze dit seizoen wel op zaterdagavond kunnen worden gespeeld. Terneuzen blijft een outsider en de andere Zeeuwse clubs zijn voor hem niet echt bekend. 
Over de doelstelling is Peter duidelijk, vol voor het Kampioenschap en anders wederom via de nacompetitie de fel begeerde sprong naar de Tweede Klasse halen. “Met de nieuwe spelers zijn we zeker sterker geworden dan vorig seizoen” aldus Remie.

Ook het tweede team staat voor een pittige uitdaging. Vorig seizoen werd tegen stadsgenoot Internos via een beslissingswedstrijd de terugkeer naar de 1e Reserve Klasse zeker gesteld, een niveau wat door de mannen van trainer Meindert Dijkstra zeker moet worden vastgehouden. Met het vertrek van Daan Valkestijn, Marcel Wildhagen en Kevin Oomen verdwijnt een brok ervaring maar met een paar wijzigingen blijft de kern gehandhaafd en kan dit team als prima kweekvijver gaan dienen voor het 1e.

Al met al voldoende vertrouwen vanuit de staf en de spelersgroep om ook komend seizoen voor de prijzen te gaan spelen.

Namens Unitas’30 sluiten we ons bij Peter Remie en Meindert Dijkstra aan door te zeggen dat het seizoen niet snel genoeg kan beginnen maar we wensen eerst iedereen een hele fijne vakantie!

 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven